Rainer Berson

volledige online voorstellingen

Online beleving

Opgelet: de beleving van een captatie is totaal anders dan de live beleving in een zaal. Je kijkt niet naar een live voorstelling, die beïnvloed wordt door de interactie met het publiek in de zaal. En je kijkt ook niet naar een film, die als medium van bij het begin gemaakt is met de intentie om op een scherm bekeken te worden.

Een captatie kan nooit de live ervaring vervangen.

Dit verschil kan je zeker met de oudere klassen, die al meer voorstellingen hebben gezien, bespreken.

Kijktips

vanaf 6 jaar

Hetpaleis & Abattoir Fermé - Bangerik

6 tot 12 jaar
theater + musical
duur: 69 minuten
gratis

Bangerik is een jongen die van niets bang is.
Niet van alleen wonen, niet van spinnenwebben, niet van de spoken in zijn huis...
Tot er een meisje voor zijn door staat dat met hem naar buiten wil.
Wat, naar buiten??? AAAAAAARRRRGHHHHHH!!!

 kijk hier 


Verwerkingstips:

In deze bangerik.spot, die hetpaleis maakte voor het voorstellingsbezoek, staan heel wat info en doe-tips die je ook kan gebruiken voor het bekijken van de captatie.

Theater FroeFroe & Théâtre des 4 mains - Poupette in Bruxelles

6 tot 10 jaar
objecttheater met muziek en video
duur: 77 minuten
gratis


Deze supergrappige hiphop voorstelling vol livemuziek, poppen en videotheater is gebaseerd op het veel geprezen boek ‘Deesje’ van Joke Van leeuwen.

Het is allemaal niet gemakkelijk." zegt Poupette. Ze moet naar mama op vakantie. Mama woont in Brussel. Brussel is ver. Papa zet Poupette op de trein. Maar in Brussel loopt het mis: er is niemand om haar op te halen. Wel is er mevrouw Mans die een groep kinderen begeleidt naar het VRT gebouw voor de prijsuitreiking van de Koninklijke Opstelwedstrijd. Ze mist nog één kindje en dat kindje heet Choupette...

 kijk hier 


Omkadering:

Om met de voorstelling aan de slag te gaan vind je hier niet alleen een lesmap terug, maar ook een hele reeks liedjes uit de voorstelling.

vanaf 8 jaar

hetpaleis - Play!

8 tot 12 jaar
dans + beweging
duur: 69 minuten
gratis

In deze super energieke dansvoorstelling krijgen zes dansers werkelijk geen seconde rust. In wat lijkt op één lange adembenemende turnles beelden ze heel wat spelletjes uit.

De voorstelling is geïnspireerd op het werk ‘De Kinderspelen’ van Pieter Bruegel de Oude, een beroemde Vlaamse schilder die bijna 500 jaar geleden leefde. Op dit fascinerende schilderij beeldde hij tachtig verschillende kinderspelletjes uit de Lage Landen af: bikkelen, priktollen, steltlopen, haasje over …

Ready, set, play! Doe je mee?

 kijk hier  

Verwerkingstips:

In de play.spot, die hetpaleis maakte voor het voorstellingsbezoek, staan heel wat info en doe-tips die je ook kan gebruiken voor het bekijken van de captatie.