Festival of Loss

SLAK is dit seizoen Artist in Residence. SLAK bestaat uit Adriaan Severins en Elena Peeters, twee makers die opgroeiden in de Kempen en zoals vele jonge twintigers uitzwermden naar de stad, om na enkele jaren terug te keren naar de Lilse bossen. meer info over SLAK


over het festival

Het komende theaterseizoen staat voor SLAK in teken van verlies. Rode draad doorheen de residentie: Festival of Loss. We vieren verlies. In een tijd waarin oude structuren en zekerheden dreigen te verdwijnen, wil SLAK met de Warande een draagvlak creëren waar verlies mag bestaan. Door verlies te delen, ontstaan openingen. In die ruimte ontdekken we misschien wel sporen van de toekomst. Verlies is onmogelijk te vatten binnen één jaar en het is iets dat overal en altijd aanwezig is. 

interventies

Tijdens Festival of Loss probeert SLAK een kiem te leggen van hoe verlies op een andere manier kan toegelaten worden. In dat kader stellen zij zichzelf als makers in residentie een jaar lang beschikbaar op.  Ze kijken wat er leeft, wat er nodig is en hoe we iets waardevol kunnen bijdragen. 

FOL#1: start
Dit is het punt. Trek een lijn. Begin opnieuw. Start. Tien mensen staan op een kruispunt en kiezen ervoor hun lot in handen te leggen van tien onbekende kappers. Een loop wordt doorbroken, vandaag begint er iets nieuws.
FOL#2: Watch the year slowly dissolve
Wat is het absolute nulpunt? Wat leert 2020 ons? Kunnen we nog wel iets doen? Misschien moeten we er eens bij gaan zitten?
FOL#3: All that is lost
Op 18 maart 2020 viel ons land stil. Plannen werden geschrapt, agenda's zagen er plots leeg uit. Artist in Residence SLAK wil al dat verlies verzamelen in één grote kalender. Een kalender waarin je jouw jaar kwijt kan.
FOL#4: Livestream Stemming
Twee stemmen lezen voor. Muziek is hun tegenspeler. Klassieke werken van Franz Liszt en Beethoven maar ook nieuw gecomponeerde muziek. Voor deze episode van het Festival of Loss slaat SLAK de handen in elkaar met CABRÓN.
FOL#5: Roezemoes
Roezemoes, een tafeltje voor 1 is een theatrale restaurantervaring die je in je eentje beleeft. In Roezemoes zoeken we naar de schoonheid van het (samen) alleen-zijn, naar hoe de verhouding tot jezelf en je omgeving verandert in een niet-alledaagse setting.
FOL#6: Elena Peeters - Begin
Is er een juiste manier om aan het leven te beginnen? Wat zegt de start over het vervolg? En als het niet ging zoals gehoopt, bestaat er dan zoiets als opnieuw beginnen? Elena Peeters bekijkt door welke handen een mensenleven gaat.
FOL#7: De Nwe Tijd / Suzanne Grotenhuis - Holy Shit
‘Holy Shit’ is een onwaarschijnlijk en ontroerend relaas over iemand die overeind krabbelt in een wereld die steeds sneller lijkt te gaan. Een verhaal over verlies, en hoe je tijd kunt vinden om daarbij stil te staan.
SLAK - slot
'slot' is het orgelpunt van anderhalf jaar Festival of Loss. Een avond waarop Adriaan en Elena terugblikken. Een compilatie van mooie scènes, bijzondere ontmoetingen, en opmerkelijke vondsten. Kom en vier met ons nog één keer het verlies!