In residentie: Anastassya Savitsky

Anastassya Savitsky is afgestudeerd als danser in 2010 aan het Conservatorium Artesis Antwerpen. Sindsdien was ze te zien in werk van MartHa!tentatief, Theater FroeFroe, hetpaleis, Jan Martens,… In haar werk als danser, speler en maker ligt Anastassya haar interesse op de scheidingslijn tussen dans, theater en beeldende kunst.

Momenteel is Savitsky bezig aan een onderzoeksjaar en gaat ze in residentie bij VIERNULVIER, CAMPO, KAAP, Monty & de Warande.

In november 2023 repeteerde ze in de Houten Zaal van de Warande. We stelden haar vijf vragen.


Vijf vragen aan Anastassya Savitsky

Waar haal je inspiratie uit?  

Ik haal enorm veel inspiratie uit de beeldende kunsten. Ik duik graag in bepaalde thema's of het werk van bepaalde kunstenaars, momenteel ben ik erg geïntrigeerd door vrouwelijke kunstenaars zoals Hannah Wilke, Martha Rosler, Nancy Spero, Martha Wilson en ook Mona Hatoum. Ik vind het onwaarschijnlijk en ook best triest hoe relevant en actueel hun kunst blijft.


Wat is je beste herinnering aan de Warande?

Ik heb heel even voor Theater Stap gewerkt en voor een paar activiteiten zijn we de Warande in gegaan, daar denk ik met een glimlach aan terug. 


Wat beschouw je als je grootste prestatie?

Mijn dochter die ik onlangs op de wereld heb gezet, dat was mijn zotste performance ooit.


Heb je een geheim talent?

Euh, ik kan best goed koken?


Daarom moet je naar de Warande komen...

Ik ben ontzettend fan van de (dans)programmatie van de Warande. Als danser en choreograaf kom ik hier al best lang en blijf ik hier ook komen want hier krijg je (dans)gezelschappen te zien die elders in België moeilijker zijn te bezichtigen.