livestreaming naar bewoners van woonzorgcentra

Onze maatschappij veroudert. Veel senioren zijn nog actief tot ze in een rusthuis gaan wonen. De Warande startte in 2016 samen met Cultuurconnect een project rond livestreaming op  om bewoners van woonzorgcentra de mogelijkheid te geven om meer te participeren aan cultuur.

Als cultuurhuis hebben we al een uitgebreid programma waar deze bewoners zeker interesse voor hebben. Hierbij willen we livestreaming gebruiken om ons aanbod naar de bewoners te brengen. Zelf hebben ze vaak niet meer de mogelijkheid om zelf naar een concert- of theaterzaal te gaan, terwijl de behoefte er wel is.

Op 14 februari 2017 speelde in de namiddag de voorstelling ‘SLUMBERLAND’ van Zonzo Compagnie in de Warande. Terzelfdertijd konden senioren in woonzorgcentrum Zorggroep Orion deze voorstelling bekijken op groot scherm in de cafetaria van het woonzorgcentrum. De voorstelling in de Warande is een schoolvoorstelling voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Een klas van de stedelijke basisschool volgde in het woonzorgcentrum deze voorstelling mee op groot scherm.

Op 21 april 2017 streamden we de voorstelling ‘Gedeelde smart: levenslappen & smartliederen’ van Jan De Smet, Lien Van de Kelder, Pieter-Jan De Smet… naar een groter publiek van senioren van het woonzorgcentrum. We deden dit in samenwerking met onze partner-cc's in de Kempen ('t Pact).

Bekijk hier een reportage van deze livestream.

Op 14 juni 2018 speelde Barbara Dex een concert in de Warande. De Provincie Antwerpen zorgde er in samenwerking met de Warande voor dat deze voorstelling gestreamd kon worden naar een hele reeks woonzorgcentra in de provincie. Cultuurconnect nam de coördinatie van dit project op zich.

Op 3 december streamde 't Pact het concert van Jo Vally in Geel naar woonzorgcentra in de Kempen.