met kinderen

De Warande organiseert verschillende activiteiten voor kinderen en families. 

kinderfeestjes

Wil je voor je kind een origineel feestje plannen? Er zijn heel wat activiteiten voor kinderen mogelijk in de Warande. Je kan zelf je pakket samenstellen:
 

een familievoorstelling naar keuzeeen tentoonstellingsbezoek met workshop

Op een dag naar keuze zoeken we een workshopbegeleider. Na een korte rondleiding in de tentoonstelling gaat hij of zij creatief aan de slag met de groep door een workshop op maat in Studio Expo.

een hapje en drankje in café Barzoen

buitenspeelkoffer

Omwille van de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is de speelkoffer tijdelijk niet beschikbaar.

Met deze Buitenspeelkoffer kan je op het Warandeplein aan de slag gaan. Je vindt er reuzenspelen, zoals Yenga, Memory en Mikado in. Maar ook knikkers, springtouwen, frisbees en noem maar op. Liever iets creatiever? Dan zijn de muzische activiteitenfiches in de Buitenspeelkoffer zeker iets voor jou. Deze fiches geven je tal van ideeën voor fantasierijke spelletjes met grote en kleine groepen. Je kan de koffer ook voor één of meerdere dagen mee naar huis nemen. 

peuterspeelpunt

In Turnhout kunnen ouders en begeleiders van kinderen tussen 0 en 3 jaar komen spelen in vier Peuterspeelpunten verspreid over de binnenstad.
 

de Warande, Glazen Zaal

Een van de locaties is onze Glazen Zaal. Stad Turnhout, de Warande en Kunst in Zicht vzw slaan hiervoor de handen in mekaar.

  • wanneer: elke dinsdag open vanaf 9 tot 12 uur
  • prijs: gratis
  • je hoeft voor de Peuterspeelpunten niet in te schrijven of te reserveren


Een Peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte voor kinderen tot 3 jaar en hun mama, papa, grootouders of babysit. De kindjes kunnen in een speelpunt wennen aan andere kinderen, een andere omgeving, andere volwassenen. Zo zal de stap naar de kleuterschool minder groot zijn.

Ouders, grootouders of babysit blijven de hele voormiddag aanwezig en kunnen gezellig met elkaar praten terwijl de kleintjes spelen. Zij kunnen elkaar bijstaan bij de opvoeding van hun kindje.

Twee begeleiders houden alles goed in de gaten en bezorgen de peuters een leuke voormiddag. Zij geven ook advies over opvoeden bij vragen van ouders, grootouders of babysit.


meer info en reserveren