peuterspeelpunt

In Turnhout kunnen ouders en begeleiders van kinderen tussen 0 en 3 jaar komen spelen in vier Peuterspeelpunten verspreid over de binnenstad.

Een van de locaties is de Zwarte Vloer in de Warande op de eerste verdieping van de Kuub. Stad Turnhout, de Warande en Kunst in Zicht vzw slaan hiervoor de handen in mekaar. Het Peuterspeelpunt is elke dinsdag open vanaf 9 tot 12 uur.

Wat is Peuterspeelpunt?

Een Peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte voor kinderen tot 3 jaar en hun mama, papa, grootouders of babysit. De kindjes kunnen in een speelpunt wennen aan andere kinderen, een andere omgeving, andere volwassenen. Zo zal de stap naar de kleuterschool minder groot zijn.

Voor wie?

Ouders, grootouders of babysit blijven de hele voormiddag aanwezig en kunnen gezellig met elkaar praten terwijl de kleintjes spelen. Zij kunnen elkaar bijstaan bij de opvoeding van hun kindje.

Twee begeleiders houden alles goed in de gaten en bezorgen de peuters een leuke voormiddag. Zij geven ook advies over opvoeden bij vragen van ouders, grootouders of babysit.

gratis, zonder in te schrijven

De Peuterspeelpunten zijn gratis toegankelijk. De kindjes krijgen een lekker stuk fruit en een glaasje water, ouders, grootouders en baybsit krijgen een koffie of thee.

Je hoeft voor de Peuterspeelpunten niet in te schrijven of te reserveren. Iedere locatie is vrij toegankelijk en heeft zijn eigen openingsuren.

meer info