Landjuweelfestival

wo 02.11 tot zo 06.11
festivalcentrum: de Warande Turnhout

Het jaarlijks Landjuweelfestival van OPENDOEK toont theater in de vrije tijd in al zijn kwaliteit en diversiteit. Het festival biedt een scala van de meest belangwekkende voorstellingen die het voorbije seizoen te zien waren in heel Vlaanderen en Brussel.

Sinds 2016 vindt het Landjuweelfestival elk jaar in een andere stad plaats. Dit jaar landen we in Turnhout van 2 tot 6 november 2022.

Geniet van inspirerende voorstellingen en theatrale stadswandelingen in de speelkaartenstad. Neem deel aan workshops of aan een unieke theaterbeleving in de groene omgeving rond Turnhout. Ervaar vijf dagen volledig in het teken van theater en ontmoeting.

 

programma en tickets

programma vanaf midden september
tickets vanaf begin oktober


Koop een festivalpas aan voordeeltarief.

Koop vanaf 18 mei je festivalpas voor het Landjuweelfestival. Met de festivalpas krijg je toegang tot alle voorstellingen (inclusief de gelegenheidsvoorstelling).

  • basisprijs: 75 euro
  • prijs vroegevogelkorting t.e.m. 12 juni: 65 euro
  • prijs voor leden OPENDOEK: 65 euro
  • prijs voor -26 jaar: 55 euro

Camping Sunset op het Landjuweelfestival

Acteurs van Theater STAP, hartenspelers van HETGEVOLG, theaterjongeren uit KAAIMAN en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en andere Turnhoutse theaterspelers staan samen op de planken. Ze worden in dit inclusieve project artistiek begeleid door Camping Sunset. 

Camping Sunset is een theatercollectief dat zich kenmerkt door zijn bijzondere manier van werken: “we kiezen een theatertekst of filmscript en werken dan kort en krachtig om dat op scène te brengen”. Voor de gelegenheidsvoorstelling van het Landjuweelfestival vertrekken ze van de filmscenario’s en de beeldtaal van ‘The Living Trilogy’ van Roy Andersson. Verschillende korte verhalen worden door elkaar geweven in absurde, poëtische, grappige en trieste scènes.

vr 4 november om 15 uur / za 5 november om 16 uur
op locatie in Turnhout
tickets vanaf 18 mei 

meer info en tickets

een organisatie van

Het Landjuweelfestival is een organisatie van OPENDOEK vzw in samenwerking met cultuurhuis de Warande Turnhout.

logo OPENDOEK