Landjuweelfestival

wo 02.11 tot zo 06.11
festivalcentrum: de Warande Turnhout

Het jaarlijkse Landjuweelfestival van OPENDOEK toont theater in de vrije tijd in al zijn kwaliteit en diversiteit. Het festival presenteert een scala van de meest belangwekkende voorstellingen die het voorbije seizoen te zien waren in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het Landjuweelfestival werd opgericht in 1922, exact 100 jaar geleden dus! Sinds 2016 vindt het elk jaar in een andere gaststad plaats. Voor deze editie strijken we van 2 tot en met 6 november neer in Turnhout. Cultuurhuis de Warande wordt een week lang het centrum van theater in de vrije tijd.

Geniet van inspirerende voorstellingen en ontdek de speelkaartenstad tijdens stads- en natuurwandelingen. Neem deel aan workshops of duik samen met theaterauteur Walter van den Broeck in theaterteksten. Ervaar vijf dagen volledig in het teken van theater en ontmoeting.

klik hier voor het programma

 


Koop een festivalpas aan voordeeltarief.

Koop vanaf 18 mei je festivalpas voor het Landjuweelfestival. Met de festivalpas krijg je toegang tot alle voorstellingen (inclusief de gelegenheidsvoorstelling).

  • basisprijs: 120 euro
  • prijs voor leden OPENDOEK: 100 euro
  • prijs voor -26 jaar: 80 euro

Camping Sunset op het Landjuweelfestival

Acteurs van Theater STAP, hartenspelers van HETGEVOLG, theaterjongeren uit KAAIMAN en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en andere Turnhoutse theaterspelers staan samen op de planken. Ze worden in dit inclusieve project artistiek begeleid door Camping Sunset. 

Camping Sunset is een theatercollectief dat zich kenmerkt door zijn bijzondere manier van werken: “we kiezen een theatertekst of filmscript en werken dan kort en krachtig om dat op scène te brengen”. Voor de gelegenheidsvoorstelling van het Landjuweelfestival vertrekken ze van de filmscenario’s en de beeldtaal van ‘The Living Trilogy’ van Roy Andersson. Verschillende korte verhalen worden door elkaar geweven in absurde, poëtische, grappige en trieste scènes.

vr 4 november om 15 uur / za 5 november om 16 uur
op locatie in Turnhout

meer info en tickets

een organisatie van

Het Landjuweelfestival is een organisatie van OPENDOEK vzw in samenwerking met cultuurhuis de Warande Turnhout.

logo OPENDOEK