Sofie Van der Linden
di 30 jun 20 -

boek De aard en de maat

Sofie Van der Linden
di 30 jun 20
  • di 30 jun 20 -
    de Warande, Turnhout
    Expozaal -1

In het kunstenaarsboek ‘De aard en de maat’ bundelt Sofie Van der Linden haar tekeningen. Het boek is een uniek kunstwerk waarin het gebouwencomplex van de Warande op een artistieke wijze in beeld gebracht is. Het is gemaakt in een oplage van 365. Bij elk boek hoort een unieke tekening waarop ‘één dag Warande’ in kaart gebracht is.

In seizoen 17-18 was Sofie Van der Linden artist-in-residence van de Warande. Ze ging op zoek naar het ritme van het gebouw. Ze bracht veel tijd door in de zalen, lokalen, gangen en kelders om er te tekenen. Hierbij focuste ze vooral op de overgangen en doorgangen, de plekken waar je van de ene ruimte in een andere komt via deuren en trappen. Sofie bracht deze plekken in kaart. Op die manier ontstond er een alternatieve lezing van het gebouw die weergeeft hoe je je kan bewegen tussen de ruimtes.
 

expo La Salle des Pas Perdus

Van 23 maart tot 28 april kan je de illustraties van Sofie bewonderen in de tentoonstelling 'La Salle des Pas Perdus'. Je kan de Luifelzaal gratis bezoeken tussen 10 tot 17 uur.

meer info

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie