boek De paradox van plankenkoorts
Mieke Wouters

online boekpresentatie: De Paradox van Plankenkoorts

Mieke Wouters
DOE DE WARANDE

Ontdek in deze livestream alles over het nieuwe boek 'De Paradox Van Plankenkoorts' van schrijfster, vocaliste en muziektherapeute Mieke Wouters. Herbekijk hier.

programma

  • 20 uur: interview met Mieke door Werner Trio
  • 20.20 uur: Ab del Rahman El Bacha speelt piano
  • 20.30 uur: getuigenissen
  • 20.51 uur: Eliz Erkalp speelt hoorn
  • 21 uur: Q&A
  • 21.30 uur: einde

 

over 'De Paradox van Plankenkoorts'

Dat het podium een bijzondere plaats is, ervaren we in deze onzekere tijden des te meer, nu we de schoonheid van dit levendige contact moeten missen. Je kan er brengen wat jou passioneert aan een publiek dat naar je toekomt. En toch: zwetende handen als je moet spreken voor een groep? Hartkloppingen als je solo speelt in het orkest? Je bent echt niet de enige!

Voor jou heeft Mieke Wouters een boek geschreven dat je eindelijk greep geeft op deze verwarrende ervaring: 'De Paradox van Plankenkoorts. Kracht in kwetsbaarheid'. Mieke is ervaringsdeskundige als het op podiumvrees aankomt: ze zong jaren met Collegium Vocale op internationale podia en ze worstelde geregeld met haar angst, die onverwacht bleef opduiken.

In 2014 ontdekte ze een bijzondere manier om haar angst stapsgewijs te transformeren tot flow. Dat veranderde haar leven, en het leven van vele anderen, want sindsdien heeft Mieke als coach en therapeut haar aanpak succesvol gedeeld met podiumkunstenaars, zakenmensen, en ook met haar collega’s en patiënten in het psychiatrisch ziekenhuis waar ze werkt.

Nu heeft ze deze aanpak uitgebreid beschreven in een boek. Stap voor stap voert Mieke Wouters plankenkoorts terug tot zijn eigenlijke bron en maakt ze van deze - vaak onverwachte en ongenode - gast een gids tot een authentiek en krachtig leven. Om het taboe te doorbreken verzamelde ze openhartige getuigenissen van onder andere Phillippe Herreweghe, Sidi Larbi Cherkaoui, Marijke Pinoye, Janine Jansen en Wim Helsen.

Dit boek helpt je om je veilig te verbinden met je angst, zodat je rust en plezier (her)vindt in wat je doet en vooral: in wie je bent.

Op én naast het podium.

meer info en boek kopen

 

Mieke Wouters op Klara

In november was Mieke te gast bij Pat Donnez op Klara. Hij praatte onder andere met haar over 'De Paradox van Plankenkoorts'. Herbeluister hier.  


Op 13 januari vertelde Mieke meer over haar boek in Music Matters. Herbeluister hier.


Doe de Warande

Met Doe de Warande ondersteunen we creatieve ideeën van verenigingen, vriendengroepen, individuele kunstenaars... meer info

credits

organisatie: Free Up and Play

www.freeupandplay.be
Facebook @Freeupandplay
Instagram @freeupandplay