cover toolbox dorpse architectuur - AR-TUR
AR-TUR

boek AR-TUR

Toolbox Dorpse Architectuur

De 'Toolbox Dorpse Architectuur' presenteert een ruime selectie van inspirerende voorbeelden op maat van het dorp. 

 boek bestellen 

Het boek biedt ontwerpinstrumenten aan in de vorm van dorpse ‘figuren’ en ‘tactieken’ voor het wonen in meervoud. En het schetst de randvoorwaarden voor een goed proces. De Toolbox is een uitnodiging om zelf aan de slag te gaan, om het gesprek aan te knopen over wat nu precies goede dorpse architectuur is en om de ontwerpconcepten uit te testen op het terrein.

formaat: 17 × 24 cm
pagina’s: 256
ISBN: 9789491789281
uitgever: Public Space

 

bestellen

levering

  • ophalen aan ticketbalie Warande
    adres: Warandestraat 42, 2300 Turnhout
    openingsuren: van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

  • laten toekomen bij je thuis per post
    • in België + 5 euro
    • in Nederland: + 10 euro

prijs

ophalen in de Warande: 29,50 euro
verzendkosten België: + 5 euro (34,50 euro)
verzendkosten Nederland: 10 euro (39,50 euro)

10% korting bij aankoop vanaf 10 exemplaren

Bij aankopen vanaf 10 exemplaren, krijg je 10% korting. Bestel dan je boeken via tickets@warande.be.

 

over het boek

Van de Kempen tot de kust veranderen de dorpen razendsnel. Een golf van appartementsgebouwen rolt over het land en maakt ook in kleine dorpskernen een steeds groter deel uit van het woonaanbod. De verblijfskwaliteit in en rond de gebouwen in het dorp verdwijnt. Individuele architectuurprojecten kunnen wel degelijk een verschil maken. Elke ingreep biedt kansen om de dorpskern te versterken of te verbeteren. Een bouwproject kan het wonen in het dorp heruitvinden en nieuwe kwaliteiten toevoegen die de grenzen van de projectsite overstijgen. Architectuur kan genereus zijn en tegelijk ook comfortabel, toekomstbestendig en betaalbaar. Voorbeelden genoeg die tonen hoe dat kan. 

credits

redactieteam: Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects), Edith Wouters (AR-TUR), Evelien Pieters (AR-TUR), Bart Biermans (Hub architects), Joeri De Bruyn (uitgever Public Space)


De Toolbox Dorpse Architectuur is een boek en reizende expo op initiatief van AR-TUR in samenwerking met het departement Architectuur van de KU Leuven. Het project wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen, en de partners van AR-TUR.