Karl Van Welden & Frederik Croene - EARTH I
Karl Van Welden

EARTH I

Karl Van Welden & Frederik Croene
  • do 5 okt 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, vrije zit
‘EARTH I’ is een muzikale, beeldende performance die laat reflecteren over de impact van klimaatverandering.

Een vilten doek, zo lang en zo breed als het podium, daalt neer over een pianist die onverstoorbaar zijn melodie blijft spelen. Het doek vormt langzaam een sculptuur dat onmerkbaar verschillende vormen aanneemt. Tijdens de uitvoering dempt het vilt de muziek en beperkt in toenemende mate de bewegingsvrijheid van de pianistcomponist Frederik Croene.

Karl Van Welden maakt visueel en performatief werk gebaseerd op de aardse of menselijke aanwezigheid in het universum. Hoe verhoudt de mens zich tot de ontzagwekkende grootsheid van het heelal? Zijn voorstellingen balanceren tussen autonome poëzie en subtiele verwijzingen naar sociale of politieke thema’s. Deze keer is klimaatverandering het uitgangspunt. Een landschap in klank en beeld, bedreigend en beschermend, daalt neer over de scène.

 

Warande Informatief

Kom meer te weten over de voorstelling en makers in deze Warande Informatief.

Meer dan een uur word je onweerstaanbaar opgezogen in een samenspel van uiterst traag evoluerende klanken en beelden die je in een diep contemplatieve stemming brengen. Zo openen ze de mentale ruimte om na te denken over onze plaats op de aarde vandaag

Pzazz

credits

concept, regie: Karl Van Welden
concept, compositie, piano: Frederik Croene
lichtontwerp: Ryoya Fudetani
assistentie, machinerie: Maarten De Vrieze
technologie: Vincent Malstaf
productie: Verenigde Planeten | United Planets vzw
coproductie: Concertgebouw Brugge (BE), KANAL - Centre Pompidou (BE), C-TAKT (BE), Perpodium (BE), Platform 0090 (BE), C-Mine (BE), B-Classic (BE)

met de steun van: de Vlaamse Overheid, PACT Zollverein (DE), de Warande (BE), Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid