Gandini Juggling (VK) - LIFE - A love letter to Merce Cunningham
Dolly Brown

LIFE - A love letter to Merce Cunningham (8+)

Gandini Juggling (VK)
  • za 7 okt 23
    20.15 - 21.20
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
Wat als de wereldberoemde choreograaf Merce Cunningham was gaan jongleren?

De fabuleuze artiesten van het Londense circusgezelschap Gandini Juggling beheersen niet alleen de kunst van het jongleren tot in uiterste perfectie, hun producties zijn ook van hoog artistiek niveau.

Daarbij laten ze zich regelmatig inspireren door grootheden uit de danswereld. Met ‘LIFE’ duiken ze in het internationale danserfgoed: een ‘liefdesverklaring’ aan Merce Cunningham (1919-2009), een van de iconen van de Amerikaanse moderne dans.

Gandini Juggling viert de jongleerkunst in al haar facetten. De groep verkent niet alleen wat jongleren is, maar vooral ook wat jongleren kan zijn. Het gezelschap bestaat uit een virtuoze kerngroep van jongleurs die per productie wordt uitgebreid met specialisten in diverse genres. Inmiddels heeft Gandini Juggling ruim vijfduizend keer opgetreden in meer dan vijftig landen wereldwijd.

“Een verbluffend complexe mix van dans en jongleren.” (***** The Financial Times)

“Je kan je voorstellen dat de altijd nieuwsgierige Merce Cunningham genoten zou hebben van dit juweeltje.” (**** The Guardian)

“Al drie decennia lang kijken we naar en laten we ons laten inspireren door het werk van Cunningham. In ons achterhoofd was er altijd de prikkelende gedachte: wat zou er gebeurd zijn wanneer Merce jongleren had gechoreografeerd? En is het mogelijk om iets te creëren dat, hoewel duidelijk geworteld in het Cunningham-universum, een uitweg biedt naar een andere wereld? Iets nieuws dat de essentie van het origineel behoudt, iets wat niet zou hebben bestaan zonder de bron, maar dat tegelijkertijd ook zijn eigen bestaansreden heeft?” (Gandini Juggling-oprichters Sean Gandini en Kati Ylä-Hokkala)

 

In reeks Circus Deluxe

Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

Er zit puur plezier in de slimheid van dit alles... de glimlach van de artiesten werkt uiterst aanstekelijk.

***** The Observer

credits

regie: Sean Gandini
regie-assistentie: Kati Ylä-Hokkala
met: Benjamin Beaujard, Sean Gandini, Jennifer Goggans, Kim Huynh, Sakari Männistö, Erin O’Toole, Jose Triguero, Yu-Hsien Wu en Kati Ylä-Hokkala
foto: Dolly Brown Extra
repetitor: Emma Lister Cunningham
consultant: Jennifer Goggans
lichtontwerp: Guy Hoare
muziek: Caroline Shaw
bijkomende choreografie: Anna Chirescu
productie: Gandini Juggling
Met de steun van Merce Cunningham Trust (New York), Théâtre de la Ville (Parijs), Danse Élargie (Parijs), London International Mime Festival (VK), Maison des Jonglages (La Courneuve), Lighthouse, Poole's Centre for the Arts (VK), Dance East (VK) en Arts Council England (VK).