Sofie Vanden Eynde & Imago Mundi -  Verdwijntijd

Verdwijntijd

Sofie Vanden Eynde & Imago Mundi
s t i l
  • di 20 feb 24
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend
Een persoonlijk muzikaal verhaal over burn-out.

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ze stopt met spelen, bijna een jaar lang. Vandaag maakt ze de balans op. Haar snaren spreken anders nu: de stilte tussen de noten heeft aan betekenis gewonnen. Verdwijnen in de tijd boezemt haar niet langer angst in.

Sofie vat haar ervaringen met burn-out in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en stilte, wanklank en harmonie. Auteur Annemarie Peeters zoekt woorden voor haar tocht naar het nulpunt en terug. Actrices Katelijne Damen en Caroline Daish lenen hun stem aan Sofies innerlijke dialoog. De subtiele, naar stilte hengelende muziek en soundscapes van Vladimir Gorlinsky haken zich aan haar relaas vast. De fragiele troost van de luit is wat overblijft. Altijd.

s t i l

Met s t i l organiseren we in de maand februari voorstellingen, installaties, workshops en lezingen met een focus op stilte, rust, geestelijke gezondheid, evenwicht… Omdat stilte essentieel is, noodzakelijk in een overvolle wereld. meer info