WALPURGIS & Zwerm - Lalaei
Stef Van Alsenoy

Lalaei

WALPURGIS & Zwerm
  • wo 6 mrt 24
    20.15 - 21.25
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

Een pakkend concert met verhalen over krachtige vrouwen.

"Lalaei’ gaat over krachtige vrouwen, over vrouwen die zich niet tot zwijgen laten brengen.... In dit kleine, volmaakte vertelconcert zoeken en vinden vrouwen van vroeger en nu met een natuurlijke vanzelfsprekendheid hun agency." (Evelyne Coussens, Etcetera #167)

In de muziekvertelling ‘Lalaei’ voeren de Iraanse zangeres Sarah Akbari, percussioniste Karen Willems en de muzikanten van Zwerm ons mee naar het Midden-Oosten en vindt vertelster Lotte Heijtenis de moed ons een persoonlijk verhaal te vertellen. Een verhaal dat niet langer verzwegen kan worden. We zoeken de donkere randen op van ogenschijnlijk onschuldige liedjes waarmee overal ter wereld kinderen in slaap gewiegd worden. Dat gebeurt aan de hand van een mythisch verhaal uit de ‘Metamorfosen’ van Ovidius. Het verhaal van Procne, koningin, plichtsgetrouwe dochter, gehoorzame echtgenote, en liefhebbende moeder. Tot de dag waarop ze ontdekt dat haar zus een verschrikkelijk onrecht is aangedaan…

‘Lalaei’ raakt actuele thema's aan zoals het opkomen tegen onrecht, #metoo…, die ook de leefwereld van jongvolwassenen doorkruisen. Actualiteit, Griekse mythes en muziek komen aan bod in deze ‘must-see’ voorstelling, aldus de leerlingen en leerkrachten van het Pius X college uit Antwerpen.

"Echt een hele bijzondere voorstelling, die ik graag nog een tweede keer zou willen zien." (Veronique Rubens, Espresso - Radio Klara)

 

praktische info

De voorstelling wordt verteld in het Nederlands. Gezongen wordt er o.a. in het Turks, Koerdisch, Hebreeuws en het Perzisch

De stem staat centraal in ‘Lalaei’, in al haar facetten: als troostende bron van geborgenheid, op het niveau van de wiegeliedjes, maar ook als waarheidsspreker, als instrument van verzet.

Etcetera

credits

muziek: Zwerm, Karen Willems en Sarah Akbari
storytelling: Lotte Heijtenis
tekst: Marie Phillips Eindregie: Raphael Rodan
scenografie: Stef Depover Oeil exterieur Judith Vindevogel
coaching Farnoosh Farnia
podcast teletext i.s.m. Anke Verschueren

productie Zwerm en WALPURGIS
coproductie DE SINGEL en Klara Festival

met de steun van de Vlaamse gemeenschap en Stad Antwerpen

www.zwerm.be
www.walpurgis.be