Isbells
Isbells

+ voorprogramma Saving Nico

Isbells
  • za 4 mei 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Mooie broze liedjes.

Isbells

Isbells is de Belgische ster aan het americana-firmament. Vaak gemaakte vergelijkingen met Nick Drake, Fleet Foxes en Bon Iver zijn vleiend, al behoort Isbells tot een categorie apart. Om zijn mooie, broze liedjes vorm te geven, omringt bezieler Gaëtan Vandewoude zich met een sterke groep van gepassioneerde muzikanten. De fragiele stemmen, akoestische gitaren, uitgebalanceerde blazers, delicate percussie en elektronische sluier maken van elk concert een verfijnde en intieme belevenis.

Isbells’ titelloze debuut uit 2009 wordt bestempeld als een klassieker. Het prachtige ‘Dreamer’ is op weg naar liefst 80 miljoen Spotify-streams. In september verschijnt het nieuwe album ‘Basegemiti’.

 

Voorprogramma: Saving Nico

Nicolas Anné brengt intieme indie-folk-rock van de breekbaarste soort. In zijn nummers, aards en rechtdoorzee, beschouwt hij zichzelf vanuit het universum - of is het omgekeerd? - en zoekt hij verzoening met grote vragen en kleine beslommeringen.

Dit jaar verschijnt zijn eerste EP ‘Out of Sight’, opgenomen met Max Dobbertin (Bert Dockx, Calicos) en Felix Machtelinckx (Tin Fingers).

Voor fans van Sufjan Stevens, Kevin Morby, Wilco, Nick Drake, Fleet Foxes, ...