Laika - Wildernis
Olympe Tits

Wildernis

Laika
  • di 30 jan 24
    13.45
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, vrije zit

Overleven in de marge.

geen plan hebben dat is t plan
slalom over de landkaart
daar kunnen ze niet tegen
zo kunnen ze niet denken
ze denken in bestemmingen en doelen en rechte lijnen en van a naar b
en dat g onderweg in identieke wegrestaurants en tankstations uw maag en uw auto vult met driehoekige boterhammen en zompige pizza en olie en diesel


Een aan alcohol en avontuur verslaafde vader, rusteloos en wild, die lak heeft aan alle vormen van conformisme. Een excentrieke, wispelturige moeder met zwakke zenuwen en vage artistieke ambities. En een paar kinderen die door de levensstijl van hun ouders veroordeeld zijn tot een nomadisch en chaotisch bestaan. Dit zijn de basisingrediënten van ‘Wildernis’, een verhaal over opgroeien in extreme armoede. Deprimerend? Toch niet. Tegenover alle huizen waarvan het dak zo lek is als een zeef, tegenover de dagen waarop de honger knaagt en de koude je bloed doet stollen, staat de hechtheid van een familie. En de veerkracht van een kind.

Freek Mariën (o.m. Taalunie Toneelschrijfprijs) schreef een wervelende tekst voor een cast met door de wol geverfde klassespelers in gezelschap van jong talent.

Dit theaterstuk schetst geen bitter gevecht tussen ouders en kinderen, nee, in al zijn heftige momenten is er ruimte voor nuance, warmte, verbondenheid en nodigt het uit om zelf na te denken. De tekst an sich is al bijzonder om te lezen, het theaterstuk zien en horen, zeker in de versie van Laika, maakt de beleving nog intenser."

Theaterkrant - Tuur Devens

 

credits

tekst: Freek Mariën
regie: Jo Roets
spel: Violet Braeckman, Frank Dierens, Ineke Nijssen en Flor Van Severen
muziek: Nine And 1⁄2 - David Bovée en Anton Van Haver
scenografie en licht: Stef Stessel
dramaturgie: Mieke Versyp
foto: Olympe Tits

www.laika.be