Brussels Philharmonic
Wouter Van Vaerenbergh

de Concertvereniging

Brussels Philharmonic
  • do 21 dec 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

De violist Augustin Hadelich beheerst op meesterlijke wijze een breed muziekspectrum. Hij wordt nu al omschreven als een groot violist. Het orkest wordt geleid door de vermaarde Japanse dirigent Kazushi Ono. Brahms en Scriabin zijn in goede handen tijdens dit concert.

Kazushi Ono

De muzikale persoonlijkheid van Kazushi Ono is een mix van de cultuur uit zijn geboorteland Japan en de Europese invloeden die hij als student in zich opnam. In zijn werk komen beide invloeden aan het oppervlak en combineert hij stijlen en vormen, van barok tot nieuw bestelde werken, en van orkest- tot operamuziek. Kazushi Ono studeerde bij W. Sawallisch, en won de eerste prijs “ Concorso Toscanini”. Hij bekleedde daarna belangrijke functies bij het Zagreb Philh. Orchestra, de opera van Karlsruhe, De Munt, de Opéra National de Lyon en het Barcelona Symph. Orch. Onlangs werd hij muziekdirecteur van Brussels Philharmonic, terwijl hij diezelfde functie ook bekleedt bij het Tokyo Symphony Orchestra (TMSO) en als artistiek directeur actief is bij het New National Theatre Tokyo.
"Kazushi Ono is a phenomenon, he makes brilliant music." (The Guardian)

Augustin Hadelich
Van Bach tot Paganini, van Brahms tot Bartok, Augustin Hadelich beheerst een breed muziekspectrum op meesterlijke wijze. Hij wordt nu al omschreven als een groot violist. In 2018 riep het befaamde muziekblad Musical America hem uit tot “ Instrumentalist of the Year 2018 “ voor zijn fenomenale techniek en zijn bijzondere interpretaties. Geboren in Italië -Toscane als zoon van Duitse ouders behaalde hij zijn muziekdiploma’s aan de befaamde Juilliard School te New York. Nadat hij in 2006 de International Violin Competition Indianapolis won volgde nog andere onderscheidingen zoals: Warner Music Prize, Grammy Award en de prestigieuse Avery Fisher Prize Grant ...

Hij treedt op in verschillende continenten met vermaarde dirigenten zoals Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Christoph von Dohnányi, Jaap van Zweden, Louis Langrée... Hij bespeelt een Giuseppe Guarneri del Gesù-viool uit 1744.

"Hadelich is a performer of vast technical merit, meeting challenging dynamics, but also a master violinist capable of touching the soul!" (Strings Magazine)

 programma

  • J. Brahms: Vioolconcerto
  • A. Scriabin: Symfonie nr. 3


In reeks de Concertvereniging

Koop dit concert in een voordelige reeks.
meer info

Brussels Philharmonic - violist Augustin Hadelich

credits

dirigent: Kazushi Ono
viool: Augustin Hadelich

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande

logo de Concertvereniging