DE CONCERTVERENIGING - Brussels Philharmonic
Wouter Van Vaerenbergh

de Concertvereniging

Brussels Philharmonic
  • do 25 jan 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

De Spaanse pianist Javier Perianes treedt op over de hele wereld met de meest beroemde dirigenten en orkesten. Voor en na het pianoconcerto nr. 20 van Mozart horen we twee verschillende symfonieën van Haydn onder de deskundige leiding van Maestro Kazushi Ono.

Kazushi Ono

De muzikale persoonlijkheid van Kazushi Ono is een mix van de cultuur uit zijn geboorteland Japan en de Europese invloeden die hij als student in zich opnam. In zijn werk komen beide invloeden aan het oppervlak en combineert hij stijlen en vormen, van barok tot nieuw bestelde werken, en van orkest- tot operamuziek. Kazushi Ono studeerde bij W. Sawallisch, en won de eerste prijs “ Concorso Toscanini”. Hij bekleedde daarna belangrijke functies bij het Zagreb Philh. Orchestra, de opera van Karlsruhe, De Munt, de Opéra National de Lyon en het Barcelona Symph. Orch. Onlangs werd hij muziekdirecteur van Brussels Philharmonic, terwijl hij diezelfde functie ook bekleedt bij het Tokyo Symphony Orchestra (TMSO) en als artistiek directeur actief is bij het New National Theatre Tokyo.
"Kazushi Ono knows exactly how to lead and how to follow." (FINANCIAL TIMES)

Javier Perianes

De internationale carrière van de pianist Javier Perianes brengt hem tot bij de bekendste  concertzalen over de hele wereld. Als solist werkte hij al samen met de grote symfonische orkesten olv. van klinkende namen als: D. Barenboim, Ch. Dutoit, Z.Metha, G. Dudamel, K. Mäkelä, G. Noseda, Lorin Maazel, Rafael Frühbeck de Burgos,... Hij won vele internationale muziekprijzen. Deze Spaanse pianist houdt ook veel van het kamermuziekrepertoire en het geven van recitals. Opnames vinden we van hem terug onder het label Harmonia Mundi met muziek van Beethoven, Mendelssohn, Schubert, Grieg, Chopin, Debussy, Ravel en Bartok. Hij werd Artist of the Year in 2019 tijdens de International Classical Music Awards (ICMA). In 2023 soleert hij in Australië  met het Sydney Symph. Orch. en eindigt daar hun meerjarenproject van het uitvoeren van alle Beethovenconcerto’s.   
"Perianes’ Chopin review – an exquisite musician doing what he does best" (The Times)

programma

  • J. Haydn: Symfonie nr. 92 - Oxford
  • W.A. Mozart: Pianoconcerto nr. 20
  • J. Haydn: Symfonie nr. 103 - Drumroll

In reeks de Concertvereniging

Koop dit concert in een voordelige reeks.
meer info

credits

dirigent: Kazushi Ono
piano: Javier Perianes

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande

logo de Concertvereniging