Cultuurmarkt Turnhout

Cultuurmarkt
OPENINGSFEEST
  • zo 17 sep 23
    10.00 - 17.00
    de Warande, Turnhout
    Groenzone

Tijdens de Cultuurmarkt ontvangen veertig sociaal-culturele verenigingen je met open armen en laten ze zien wat ze in petto hebben. 

Zo zie je een dichterscollectief dat radio maakt, (her)ontdek je de eeuwenoude kunst van boekbinden, maak je kennis met de talrijke Turnhoutse theaterverenigingen en hoor je schone noten van de best gesmeerde stembanden uit de Kempen. Liever zelf iets doen? Dat kan! Bouw een gigantisch spinnenweb met Theater Lapstok of leef je kunstzinnig uit met kunstjeugdbeweging Bazart.

Een organisatie van dienst cultuurcoördinatie Stad Turnhout.


Theater Lapstok - Action Weaving

10 tot 12 uur en 13 tot 17 uur
Groenzone

Een spin maakt een prachtig web, maar daarin is hij niet alleen! Action Weaving is het nieuwe haken! Met zijn allen maken we een enorm web van allerlei gekleurde, gerecyclede touwen.  Kunnen we een muurtje weven met bloemen en takken erin?  Waar de een eindigt, begint de ander. Is het begin nog wel te zien? Wat maakt het ook uit... Knopen en knobbelen tot er een heus kunstwerk ontstaat. Is het een hut, een labyrint of een achtbaan voor lieveheersbeestjes?

 

Theater Muto - Kortste Concert: ‘Rock of Klassiek?’

10.30 tot 12 uur en 13.30 tot 16.30 uur
Groenzone

Het gordijn opent, de koorddanseres beweegt gracieus. De leeuwentemmer… temt. En Gabriëla speelt voor jou een rock of klassiek nummer. Gabriëla is...

 

Kunstjeugdbeweging Bazart Turnhout - Bamboe-installatie

14 – 17 uur
Groenzone

Ontwerp je eigen constructies uit bamboe en verander zo de skyline van Turnhout. We leren je de kneepjes van het vak zodat iedereen aan de slag kan.

 

Collectief Dichterbij - Radio Codi

11 tot 12.45 uur
Groenzone

Tijdens de Cultuurmarkt bokst Collectief Dichterbij een live radioprogramma in elkaar. Ze praten liedjes aan elkaar.  Denk aan de hoogdagen van Radio Contact, Michel Follet bij Donna, Het land van Hoogland. Goeie, ouderwetse Radio! Over de hele site van de cultuurmarkt en misschien nog verder gaan wij de ether in.

Openingsfeest

Op zaterdag 16 en zondag 17 september openen de Warande, Stad Turnhout en de Turnhoutse cultuurverenigingen feestelijk het nieuwe cultuurjaar. 

credits