Tijs Van Nieuwenhuysen

GANGMAKER

Tijs Van Nieuwenhuysen - GANGSONDERZON
  • za 16 sep 23
    -
    zo 10 dec 23
    de Warande, Turnhout
    Witte Gang -1

Onder de noemer GANGMAKER maken we in de Witte Gang graag ruimte voor jong talent. Wie vanaf 16 september de trap naar de Expozaal neemt, botst recht op 'Gangsonderzon' van de jonge Turnhoutse kunstenaar Tijs Van Nieuwenhuysen. 
 
Tijs Van Nieuwenhuysen (°1994 Turnhout, studeerde Beeldende Vormgeving aan LUCA School of Arts, Gent) is naast kempenzoon, beeldend kunstenaar en ontwerper. Zijn werk komt vaak voort uit een interesse in vergankelijkheid gecombineerd met een fascinatie voor het oncontroleerbare. 
 
Sinds begin juli kon je zijn werk zien aan de gevel van de Warande ter hoogte van Barzoen; een mysterieuze en monumentale sculptuur, een roze, half afgedekt vlak met als titel ‘Zonsondergang’. Voor de Witte Gang haalt Tijs het, door de weersomstandigheden beïnvloedde, werk weer naar beneden en puzzelt hij de verschillende delen op een andere wijze aan elkaar, als was het een anagram. Zo ontstaat er een nieuw werk met als titel ‘Gangsonderzon’. 
 
Naast de imposante sculptuur die bovenaan de trap prijkt, verfraaide Tijs de Witte Gang verder met een verzameling kleinere kunstwerken. Net als het grote kunstwerk, zijn deze onder invloed van de zon van kleur veranderd. 

Tijs Van Nieuwenhuysen online: studiotvn.com // Instagram 

praktisch

gratis
Toegang tot de tentoonstelling is gratis.