Metejoor: cover album 'Joris"
Johan Jacobs

première

Metejoor

Aan de vooravond van twee concerten in het Sportpaleis en het nieuw album 'Joris' met de single 'Eigen Schuld' op één in de charts kondigt Metejoor een nieuwe concertreeks aan. Joris trekt met zijn band, alle hits én de nummers uit het nieuwe album ook naar de Warande.

Metejoor, een paar jaar geleden nog de enthousiaste leerkracht Joris Van Rossem uit Vosselaar, is ontzettend populair en al enkele jaren niet meer weg te denken uit de hitlijsten. In 2021 verscheen Metejoors debuutalbum, dat intussen platina is en al twee jaar hoog in de Ultratop staat. Op het album staan o.a. ‘1 Op Een Miljoen’, ‘Rendez-vous’, ‘Ze Meent Het’ en ‘Dit Is Wat Mijn Mama Zei’.

Ook met ‘Wat Wil Je Van Mij’, een duet met de Nederlandse Hannah Mae, scheert Metejoor hoge toppen. De song is intussen goed voor dubbel platina en is daarmee een van de grootste hits in Vlaanderen.

Sinds kort is er het  tweede album ‘Joris’, een heel persoonlijke plaat. De leading track ‘Eigen Schuld’  gaat tot in het diepste van de ziel. Naast talloze nieuwe nummers staan op het album ook hits als ‘Wat Wil Je Van Mij’ en ‘Kijk Ons Nou’, een song met de Nederlander Snelle. Ook de Liefde Voor Muziek-tracks ‘Laat Ons Een Bloem’ en ‘Schaduw’, een samenwerking met zijn zus Lisa, prijken op het album.