filmstill: Geographies of Solitude

MOOOV

Geographies of Solitude (Canada)
s t i l
  • vr 23 feb 24
    20.15 - 22.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Een adembenemende film van regisseur Jacquelyn Mills over een betoverend eiland, midden in de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al meer dan 40 jaar in haar eentje woont. 

Een magische wereld waarin je wordt ondergedompeld; door zijn wonderschone beelden en de intieme, overweldigende geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind. 

Ter hoogte van Nova Scotia, Canada, ligt Sable island. Een kleine oase. Er wonen verwilderde paarden, vogels, enorme aantallen zeehonden en dus Zoe Lucas. Gefascineerd door de magie van Sable Island is ze nooit meer weggegaan. "Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!"

Zoe observeert met bijna religieuze toewijding elk detail van het eilandleven; van de paarden tot het kleinste insect. Vol passie deelt ze hoe de dood van een paard leidt tot een uitbarsting van nieuw leven en voedsel voor toekomstige generaties. Ze verzamelt het afval wat aanspoelt en rubriceert het in verbijsterend specifieke categorieën en hoeveelheden. Het resultaat is van een bevreemdende en wonderbaarlijke schoonheid. 

 

Praktische info

Nederlands ondertiteld

s t i l

Met s t i l organiseren we in de maand februari voorstellingen, installaties, workshops en lezingen met een focus op stilte, rust, geestelijke gezondheid, evenwicht… Omdat stilte essentieel is, noodzakelijk in een overvolle wereld. meer info