concert in de Kuub, de Warande
Joke Puype

Kempenhelden i.s.m. vzw Fox Concerts

PD Martin Band, Cavemen Park feat. DJ Courtasock, Sekushi, The Midlife Møtherføckers, Luc Van Steenbergen Trio e.a.
  • za 27 apr 24
    19.00
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand

Hoe klinken de nieuwste Kempense muzikanten? Meet your local scene met funk, jazz, blues, rock en zelfs punk.

Op zaterdag 27 april 2024 zie je muzikaal talent over gans Vlaanderen en Brussel shinen tijdens een nieuwe editie van Lokale Helden. In onze Kuub deze Kempenhelden: PD Martin Band, Cavemen Park feat. DJ Courtasock, Sekushi, The Midlife Møtherføckers, Luc Van Steenbergen Trio, Fien De Roose, The Age of G., Hotel Vinyl, Bart Huysmans en The Sweet Chili 5.

 

PD Martin Band 

Piet Vercauteren is van Oud-Turnhout en is de frontman van PD Martin Band. Dit jaar brachten de jongens het album ‘Soulbeat Incarnate’ uit. We horen sterke composities, een strakke ritmesectie, gevatte teksten en virtuoos toetsen- en gitaarspel. Hun genre? Funky blues ’n soul!

Cavemen Park feat. DJ Courtasock

DJ Courtasock aka Xavier Scheffer is één van de beste scratchers van België en die woont gewoon hier in Turnhout! Hij is lid van DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband en speelde in het verleden bij Beat Drunx. 
Voor lokale helden is hij te gast met Cavemen Park dat zich plastisch omschrijft als “Freshly squeezed electronic garage bleep jazz, served with a funk”.

Sekushi

Sekushi is heet en donker, vunzig en psychedelisch, funky en groovy.  Sekushi mikt op je hoofd en op je dansbenen. Het is je crush die je eindelijk ziet staan. Het is je nieuwe favoriete band. Koop je fankaart en hun debuutalbum na de show.

The Midlife Møtherføckers 

The Midlife Møtherføckers uit Kasterlee, de veruit slechtste punkband uit de Kempen en ver daarbuiten. Zo staat het zwart op wit in hun eigen bio… Hun beperkte repertoire rammelt en reutelt met Nederlandstalige songs van punkpioniers als The Clash, The Misfits of Johnny Thunders tot De Heideroosjes of Pennywise. Fuck lokale helden!

Luc Van Steenbergen Trio

Luc Van Steenbergen Trio brengt sociale, aangename muziek en mengt jazz/fusion melodieën en improvisaties, met geluidseffecten van het avontuurlijke soort. Elementen uit de jazz worden steeds gecombineerd met rock, funk en blues.

Drums: Geert Marien, Bas: Roman Korolik, Gitaar: Luc Van Steenbergen

Fien De Roose

Fien is de zangeres van haar zelf opgerichte coverband Nancy’s Neighbours. Feest gegarandeerd, want keer op keer zetten ze de dansvloer in vuur en vlam! Op deze editie van Lokale Helden zal ze samen met Fons Dresselaers en Stijn Froeyen, twee leden van Nancy’s Neighbours, in plaats van uw danssnaar, uw gevoelige snaar raken.

The Age of G.

The Age of G. is het oorspronkelijke duoproject van Manu Hendriks en Evelien Grootjans.

Door beiden te genieten van een muzikale opleiding, klassiek en pop/rock en een enorme inspiratie en kennis van verschillende muziekstijlen, brengt The Age of G. een gevarieerde mix van voornamelijk eigen nummers met invloeden van verschillende stijlen. De covers die ze brengen zullen ook steeds in een eigen jasje gestoken worden. Hun muziek wordt omschreven als een mix van Nirvana, Crowded House, Shania Twain, The Levellers en Melissa Etheridge. Dit wordt gebracht door 2 zotte muzikanten met een dosis humor, 2 gitaren (akoestisch/elektrisch) en zang. Sinds kort zal je hen soms ook full band aantreffen (met bas en drum erbij). 

Hotel Vinyl

Mr.Vrelust en Mr.Snijder selecteren voor u: glitterend,flou,scherp,bot,groots,klein,traag,rap,ranzig,melig,stroperig,stoffig,glattig,vettig,beestig,complecloos en plakkerig.

En dit allemaal op vinyl. Feestje bouwen dus.

Bart Huysmans

Hail hail rock'n'roll ! Multi instrumentalist Double B Bart - met roots in Beerse - begeleidt zichzelf voor deze editie "Lokale Helden" op piano.

Tijdens de podiumwissel zal hij een kleine hommage aan zijn muzikale roots en inspiratie brengen. Hank Williams, Jerry Lee Lewis, Fats Domino, ... ja zelfs Rocco Granata, zullen de revue passeren.

Tot in de foyer, met een vers getapt Cristalleke bij de hand.

The Sweet Chili 5

The Sweet Chili legt een originele muzikale visie vast. Gevormd in 2020, benadert de band jazz, latin, blues en rootsmuziek op een brede en dynamische manier, wat vernieuwend en opwindend is. De klank en stijl zis zacht, zonnig en vurig!

Bekijk hun Instagram-pagina voor een kijkje achter de schermen: https://www.instagram.com/the_sweet_chili_band/p/CWqshtTMK6t/"

credits

in samenwerking met vzw Fox Concerts