Cirkant vzw - Wees zacht voor mij
Cirkant vzw

Wees zacht voor mij (14+)

Cirkant vzw

een theatervoorstelling van Leen Braspenning
(het is pittig - jullie gaan geraakt worden)

Turnhout. Robin, een 19 jarige 'ik weet het niet'. Ze staat stil. Ze werkt om te sparen voor een eigen stekkie. Door het raam van de broodjesbar ziet ze het leven passeren. En komt ze oog in oog te staan met zichzelf, haar verleden, haar dader, haar toekomst. Ze wandelt door straten om haar wereld beter te leren begrijpen. In de hoop dat deze zacht voor haar wordt.

'Wees zacht voor mij' is gecreëerd en gespeeld door jongeren uit de Jeugdzorg, verbonden aan Cirkant vzw. 

 

Praktisch

 

T(he)ATEREN

Eén van de peilers van Cirkant vzw is ervaringsleren. Ervaringsleren is het aan de slag gaan met de situatie van een jongere en zijn omgeving, maar dan op een niet-alledaagse manier. We gaan samen DOEN om van daaruit te LEREN. We creëren een situatie die de jongere de kans geeft om concrete ervaringen op te doen en hem/haar in staat stellen op een andere manier zichzelf tegen te komen, zichzelf te ontdekken en van daaruit te groeien.  

Het project ‘T(he)ATEREN’ is gegroeid uit deze vorm van leren. We proberen via theater taal te geven aan gedachten en gevoelens van jongeren, aan fijne en moeilijke gebeurtenissen die een impact hebben gehad op hun leven. Samen met een regisseur gaan de jongeren gedurende enkele maanden op ontdekking via woord, acteren, dans, zingen, techniek … . We schrijven samen aan een voorstelling waarin de verhalen van de jongeren centraal staan, waarbij ze zelf op de planken staan. 

credits

regie: Leen Braspenning
ondersteund door: vzw Cirkant (Jill Vissers en Tinne Pierré) in samenwerking met de Warande