R.I.S.A. - Jr.cE.sA.r / KVS
Danny Willems

R.I.S.A. (Reckless Idiots Seeking for Absolution)

Jr.cE.sA.r / KVS
  • wo 23 okt 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

In ‘R.I.S.A. (Reckless Idiots Seeking for Absolution)’ gaat een carnavaleske stoet aan spelers, schrijvers, muzikanten het verzet aan met de lach. Join the revolution with a smile. De wereld ligt aan onze glimlachende voeten, we schateren hem samen tegemoet.

Jr.cE.sA.r is het collectief rond Junior Mthombeni, Cesar Janssens en Fikry El Azzouzi. Na het internationale succes van hun ‘Malcolm X’, ‘Dear Winnie’, en ‘Who’s Tupac?’ bleef het gezelschap toch ietwat achter met een kater. De wereld veranderen bleek moeilijker dan gedacht. Wat kan theater betekenen in een verhitte wereld die davert van het bommengeweld? Wat kan dialoog teweegbrengen, in een decor waar cynisme de lach verdreef? In een stad waar angsten en verslavingen sterkere krachten lijken dan dat wat ons verbindt. In dit absurde universum dat door sociale media gedirigeerd wordt, is iedereen zijn eigen held geworden.

"Regisseur Junior Mthombeni zet een feestende familie op de scène om de wereld te verbeteren. De vibes zijn onweerstaanbaar. Vandaar, dit bericht aan alle feestbeesten: rep u naar R.I.S.A." (Knack Focus)

 

Let op: in deze voorstelling wordt wierook aangestoken en een rookmachine gebruikt.

Zelden bezorgde een voorstelling ons zoveel koortsachtig kippenvel, zoveel heupschuddende ontlading. R.I.S.A. is een kleurrijke explosie.

De Standaard

taalniveau

 

in reeks: Theater Special

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

credits

van: Junior Mthombeni, Cesar Janssens en Fikry El Azzouzi
van en met: Tom Van Landuyt, Nina Plantefève-Castryck, Alex Akuete, Junior Akwety, Priscilla Adade, Lisi Estaras, Jesús Bienvenido, Enrique Noviello, Ria Verlinden, Gwen Cresens, Mirko Banovic, Cesar Janssens, Fikry El Azzouzi, Junior Mthombeni en Gerardo Salinas
regie: Junior Mthombeni
muziek: Cesar Janssens
choreografie: Junior Mthombeni en Lisi Estaras
dramaturgie: Gerardo Salinas
scenografie: Stef Stessel  
kostuumontwerp: Marie Szersnovicz 

productie: KVS  
coproductie: Festival Iberoamericano de Teatro De Cádiz (Fit) en Perpodium 
met de steun van: The Taxshelter Of The Belgian Federal Government Via Chronos Invest, Centro Cultural Recoleta (Buenos Aires), Secretaría De Cultura De La Ciudad De Montevideo, Embajada de España en Bélgica en Spain Arts & Culture

logo Vlaanderen

foto: Danny Willems