Foreshadow - Alexander Vantournhout

Foreshadow (14+)

Alexander Vantournhout / not standing
  • do 7 nov 24
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Het werk van Alexander Vantournhout balanceert op de fascinerende grens tussen dans en circus.

 In 2022 was hij centrale gast op ons circusfestival Plein de Cirque. Dit seizoen komt de choreograaf met het enthousiast onthaalde groepsstuk ‘Foreshadow’.

Op de tonen van experimentele rockmuziek onderzoeken acht acrobaatdansers de limieten die een verticaal speelvlak met zich meebrengt. Wat als een hoge muur het podium in twee snijdt en de overgebleven ruimte eigenlijk te klein is voor acht dansers? Met ‘Foreshadow’ zet Vantournhout een nieuwe stap in zijn onderzoek naar de relaties tussen zwaartekracht, beweging en ruimtelijkheid.

 

"Mensen plakken op wonderlijke wijze aan de muur, kruipen erop, met capriolen die Spider-Man jaloers zouden maken.” **** (De Morgen)

"Straf hoe Vantournhout zich bij elke voorstelling weer bekwaamd heeft in een nieuwe bewegingstechniek. Er zijn weinig choreografen die zich het abc van de dans de laatste jaren zo op zijn kop hebben gezet en uitgebreid als hij." **** (De Standaard)

"Adembenemend. (...) Op het spannende punt van net wel of net niet omvallen vinden Vantournhout en de zijnen balansmomenten, die op het eerste (en tweede en derde) oog onmogelijk lijken." ****  (Het Parool)

’Foreshadow’ is op adembenemende wijze geperfectioneerd met een hypnotiserend mooie voorstelling tot gevolg.

**** Le Soir

in reeks: Dans XL

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

credits

concept en choreografie: Alexander Vantournhout
gecreëerd met en uitgevoerd door: Noémi Devaux, Axel Guérin, Patryk Kłos, Nick Robaey, Josse Roger, Emmi Väisänen/Margaux Lissandre, Esse Vanderbruggen en Alexander Vantournhout/Chia-Hung Chung
dramaturgie: Rudi Laermans en Sébastien Hendrickx
rehearsal director: Sandy Williams 
kostuums: Patty Eggerickx, geassisteerd door: Isabelle Airaud 
lichtontwerp: Bert Van Dijck 
muziek: This Heat 
sound: Ruben Nachtergaele 

coproductie: le CENTQUATRE, Parijs (FR), Kunstencentrum VIERNULVIER, Gent (BE), Julidans, Amsterdam (NL), Biennale de la Danse, Lyon (FR), Le Maillon, Strasbourg (FR), De Hallen van Schaarbeek (BE), MA scène nationale – Pays de Montbéliard (FR), La Passerelle, scène nationale de Saint-Brieuc (FR), Theater Freiburg (DE) & Le Carreau Scène nationale de Forbach et de l'Est mosellan (FR).  

Met dank aan: De Grote Post, Oostende (BE), Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg & le Cirque-Théâtre d’Elbeuf (FR), Maison de la Danse, Lyon (FR), Urte Groblyte, Julien Monty, Bjorn Verlinde & Katherina Lindekens 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, via Flanders Tax Shelter.

logo Vlaanderen

 

foto: Bart Grietens