SCHOPENHAUER  - Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver
Sofie Knijf 

SCHOPENHAUER

Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver

Toegankelijk en sprankelend theater dat doet lachen, ontroert én aan het denken zet. 

Na het alom geprezen en meermaals bekroonde ‘SARTRE & DE BEAUVOIR’ komt filosoof-schrijver-regisseur Stefaan Van Brabandt met een langverwacht nieuw deel in zijn succesvolle filosofen-theaterreeks. Met Damiaan De Schrijver (bekend van zijn talrijke rollen in theater en op tv in ‘De Ronde’, ‘Recht op Recht’, ‘Terug naar Oosterdonk’, ‘Kijk eens op de doos’, ‘Spike’, ‘Met Man en Macht’,…) kruipt één van onze grootste acteurs in de huid van Schopenhauer.


Ons leven wordt volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Arthur Schopenhauer gekenmerkt door leed en verveling en is bijgevolg één grote vergissing. Niettemin is de filosofie van ‘de zwartgalligste filosoof aller tijden’ buitengewoon opbeurend, aanstekelijk en zelfs bevrijdend. Nietzsche - die Schopenhauer als zijn “leermeester en opvoeder” zag - prees hem om “de grote vrolijkheid” en beschouwde deze vrolijkheid zelfs als één van zijn belangrijkste eigenschappen. 


"Het leven is een hachelijke zaak. Ik heb besloten er de rest van mijn leven over na te denken.” 


“Laten we er nu eens van uit gaan dat het leven de moeite waard is”, schreef Schopenhauer, "hoe moeten we het dan inrichten om er zoveel mogelijk geluk uit te halen?”." 

taalniveau

taalicoon 2

SCHOPENHAUER  - Stefaan Van Brabandt & Damiaan De Schrijver
Sofie Knijf 

credits

concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
spel: Damiaan De Schrijver 
producent: De Verwondering vzw
coproducent: Het Zuidelijk Toneel en Arenberg
spreiding: Jimmie Dimmick

stefaanvanbrabandt.com