TOT DE DOOD ONS SCHEIDT

Het Laatste Bedrijf / de Mannschaft

De Mannschaft tekent na het succes van ‘POUPEHAN’ opnieuw voor heerlijke humor in een frisse enscenering en een wervelende tekst, gespeeld door toppers. 

Na de plotselinge dood van de oudste broer, Rudy, komt de familie bij elkaar om rond het lichaam te rouwen en de begrafenis voor te bereiden. Dat de familie elkaar al erg lang niet gezien heeft, dat oude vetes nooit zijn bijgelegd, dat er al jaren niet wordt gesproken met elkaar… dat wordt ineens allemaal vergeten. Want een bloedband is iets bijzonders en vooral, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toch? 


‘TOT DE DOOD ONS SCHEIDT’ is een tragikomische voorstelling over het leven zoals we dat allemaal kennen, over familie, over messen in ruggen, over vergeten en vergeven, over verdriet, over dromen, over schijnheiligheid, over broers en zussen, over de kleine en de grote dingen in het leven, over oude koeien, over de dingen die gaan komen, maar vooral over de dingen die komen te gaan. 

taalniveau

taalicoon 2

credits

concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen 
spel: Viv Van Dingenen, Lucas Van Den Eynde, Michaël Pas, Lynn van Royen,...
muziek: Gode Kempen 
dramaturgie: Bram Verschueren 
decor en kostuum: Saskia Louwaard en Katrijn Baeten executive
Producer: Karen Feys 
productie-coördinator: Lara Vromman
productie: Het Laatste Bedrijf
coproductie: De Mannschaft 
 
Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.