Vlieg in Turnhout

Proef jij wat ik proef? (6 tot 12 jaar)

Schatten van Vlieg
expo HYBRIDEN
  • wo 3 jul 24
    -
    za 31 aug 24
    de Warande, Turnhout
    Expozaal

van woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
de Warande, Expozaal
gratis

Ga je mee op kleurrijke reizen waarin speelse draken en fantasievolle vulkanen je laten proeven van een nieuwe wereld? Sla dan met ons spel meer dan twee vliegen in één klap en ontdek jouw smakelijke grenzeloze verbeelding.

 

Vlieg vliegt door de expo

Stel je voor dat je Vlieg tegenkomt in de expo! Je mag Vlieg alles vragen en zelfs laten proeven van jouw ontdekkingen. Als je Vlieg vindt, mag je Vlieg gerust betrekken bij je zoektocht naar de verborgen schatten. Zet je zintuigen dus op scherp en wie weet ben jij een van de gelukkigen die samen met Vlieg door de expo gaat zoemen!

Je mag Vlieg zelfs een naam geven! Zoals Willy de Vlieg, omdat hij je de leukste volksverhalen vertelt. Of Léon de Vlieg, geïnspireerd door de melancholische kunst van Léon Spilliaert, die ook in onze expo 'Hybriden' te zien is?

Je kunt Vlieg ontmoeten op deze dagen: 13 en 27 juli en 10 en 31 augustus.

 

Vlieg door Turnhout

Schattenjagers, ‘smaakt’ een eerste schattenzoektocht naar meer? Gelukkig zijn er weer zes schatkisten verstopt in de stad! Haal je stempelkaart in één van de locaties en breng alle zoektochten tot een goed einde. Bij het vinden van de schatkist krijg je telkens een stempel. Ruil je kaart met 2, 4 of 6 stempels in voor een cadeautje!

 

• Expozaal de Warande - Warandestraat 42
• Bibliotheek Turnhout - Warandestraat 42
Begijnhofmuseum - Begijnhof 56
Taxandriamuseum - Begijnenstraat 28
Natuurpunt Museum - Graatakker 11
Nationaal Museum van de Speelkaart - Druivenstraat 18
 

 

afbeelding van: Karel Laenen - Een stadsstandbeeld van een draak, 2010