Incompetentiecompensatiecompetenti -Tiny Bertels &  Evelien Bosmans
Tiny Geeroms

Incompetentiecompensatiecompetentie (première)

Tiny Bertels & Evelien Bosmans
  • vr 24 jan 25
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
Tiny Bertels en Evelien Bosmans repeteren in de Warande en gaan in onze Schouwburg in première met een zelfgeschreven tekst.

Terwijl ze samen eten, praten twee westerse vrouwen over de nood in de wereld en hun eigen nood. Ze proberen hun alledaags gevecht met wat er op deze aardkloot gebeurt onder woorden te brengen. Een ogenschijnlijk vederlicht gesprek ontspint zich, even humoristisch en filosofisch als het leven zelf, misschien wel eindigend in het failliet van de westerse beschaving. Of is het het begin van een omwenteling?

“Getriggerd door de vraag wat een mens tot mens maakt en wat zijn rechten zijn, trachten wij onszelf te bevragen vanuit onze geprivilegieerde positie. Wat kan ik als mens verdragen en wat weiger ik te verdragen? Kijk ik weg? Welk excuus heb ik? In hoeverre draag ik bij tot deze uitzichtloze situatie? Is mijn vrijheid en veiligheid evenveel waard als die van deze mensen? Kan ik als individu nog iets betekenen in deze gepolitiseerde wereld? En hoe lang moet die lasagne in de oven?” (Tiny en Evelien)

taalniveau

credits

concept, tekst en spel: Tiny Bertels en Evelien Bosmans
begeleiding: Guy Cassiers
foto: Tiny Geeroms
spreiding: Jimmie Dimmick