Cultuurmarkt: optreden de Xaverianen op podiumwagen
Siebe Swannet

met gratis optredens

Cultuurmarkt

Dertig sociaal-culturele verenigingen kunnen niet wachten om hun passie voor fotografie, grafiek, theater, heemkunde, zang, Turnhout of betekenisvol samen zijn met je te delen tijdens de jaarlijkse Cultuurmarkt. 

En de kinderen? Die hoef je uiteraard niet thuis te laten. Zij kunnen zich uitleven door met WONKA.play aan een speelinstallatie te bouwen, bij het Liedjesloket een lied aan te vragen of met kunstjeugdbeweging Bazart de wereld, euh, jah, kunstiger te maken!

Een organisatie van dienst cultuurcoördinatie Stad Turnhout.

 

Podium

Jeugdkoor Canta Nova

Groenzone – podiumwagen
10 tot 10.30 uur


SAMWD: Basso Continuo

Groenzone – podiumwagen
11 tot 12 uur

Cellisten en contrabassisten wagen een sprong in de diepe klankenzee voor een aanstekelijk concertje met muziek van barok tot Nirvana. (Leerlingen uit de klassen van, en onder leiding van, Martje Hermans en Marian Minnen.)


Vocaal Ensemble Capriccio

Groenzone – Luifel
12 tot 12.30 uur


Koninklijke Harmonie de Xaverianen

Groenzone – podiumwagen
14.15 tot 15.15 uur

SAMWD: Suzuki vioolklas

Groenzone – podiumwagen
16 tot 17 uur

Meer dan een halve eeuw geleden bracht Jeanne Janssens, als eerste in Europa, de Suzukimethode voor viool naar Turnhout. Nog altijd is de SAMWD van Turnhout het kloppende hart van deze moedertaal-methode. Je kan op de academie ondertussen naast viool ook de Suzuki-methode voor fluit volgen.

(Leerlingen uit de klassen van, en onder leiding van, Wilfried Van Gorp en Koen Rens - Axel Freier verzorgt de pianobegeleiding.)

Voor de zesde keer ontdek je op Plein de Cirque het spannendste en strafste circus uit binnen- en buitenland.  Het grootste circusfestival van de Kempen (en ver daarbuiten) tovert de Warande en omgeving om tot een magische circusplek voor jong en oud. 

credits