Theater FroeFroe

voor kleuters: online kijken

vanaf 3 jaar

4HOOG - verteltheater door Raf Walschaerts

drie korte vertelvoorstellingen
gratis
duur: 3 tot 6 minuten

Op de facebookpagina van ‘Lezen voor gebruik’ vind je deze korte tafelvoorstellingen voor kleuters. Met niet meer dan een tafel en wat schoenen vertelt Raf Walschaerts van Kommil Foo op maat van de kleuters deze verhaaltjes: 

KVS - Morgen is een ander land

vertelling + animatiefilm
gratis
duur: 6 minuten

In dit korte verhaal volgen we een meisje dat samen met haar moeder in een donkere laadbak van een vrachtwagen haar land ontvlucht. Dit verhaal van Michael De Cock werd prachtig geïllustreerd door Trui Chielens.

 kijk hier 


Je kan het verhaal ook volledig beluisteren via Spotify.

Theater FroeFroe - Ikiloliki

voor kleuters van 2,5 tot 5 jaar)
woordloos objecttheater
gratis
duur: 38 minuten

! LET OP: De beleving van een captatie is totaal anders dan de live beleving in een zaal. Je kijkt niet naar een live voorstelling, die beïnvloed wordt door de interactie met het publiek in de zaal. En je kijkt ook niet naar een film, die als medium van bij het begin gemaakt is met de intentie om op een scherm bekeken te worden. Een captatie kan nooit de live ervaring vervangen.

De zwierige blauwe aap speelt met zijn rode bal.
De mooie witte vogel zweeft boven het publiek.
Een floepswit visje en de rode bal versmelten.
Ikiloliki: waarin blauw met rood speelt en wit en rood een roze baby wordt. Daar waar de roze baby witte vleugeltjes krijgt en een blauwe staart en zal wegvliegen met de blauwe aap en de witte vogel.

Patrick Maillard is “onbekend” als de acteur onder De Grote Boze Wolf, Kamil van Kaatje Ketnet of in Bumba himself. Hij maakte dit heerlijke theatermomentje voor de allerkleinsten met eigengemaakte twinkelende melodieën, een swingende aap, een baby en kleine verrassende verhaaltjes.

 kijk hier 

 

verwerkingstips:

In de lesmap, die gemaakt is voor het voorstellingsbezoek, vind je tips om voor of na de voorstelling in de klas te werken. Je vindt er ook een hele reeks tekeningen van de figuren uit de voorstelling. Je kan deze tips ook gebruiken voor het bekijken van de captatie.

 

vanaf 5 jaar

Pantalone - Gelukkig Genoeg

muziekfilm met korte fragmenten
gratis
duur: 17 minuten

Een ontroerende muziekfilm over hoe het leven als kind vroeger was.

Terwijl een pianist Robert Schumann’s ‘Kinderszenen’ vertolkt, glijden zwart-wit beelden uit de jaren 50 en 60 over het scherm. Ze roepen gekende taferelen uit een kinderleven op: een jarig kind, een rollebollend kind, een schommelend kind, een toverend kind, een kind dat slaapt als een roos…

Pantalone maakt muziektheater voor kinderen en hun (groot)ouders, en voor al wie van muziek houdt. Met ‘gelukkig genoeg’ wil Pantalone generaties uitnodigen om met elkaar te praten over hun kindertijd.

Je kan de film of fragmenten ervan bekijken via een app of via de computer.

de app

Je kan de app downloaden op een tablet via de App Store en Google Play onder de naam ‘Pantalone’. Of een link voor een hoge kwaliteitsvideo aanvragen via de website www.pantalone.be.

 meer info