Pantalone - Gelukkig Genoeg

Gelukkig Genoeg (5+)

Pantalone

Een ontroerende muziekfilm om bij weg te dromen voor alle generaties.

Terwijl een pianist Robert Schumann’s ‘Kinderszenen’ vertolkt, glijden zwart-wit beelden uit de jaren 50 en 60 over het scherm. Ze roepen gekende taferelen uit een kinderleven op: een jarig kind, een rollebollend kind, een schommelend kind, een toverend kind, een kind dat slaapt als een roos…

Pantalone maakt muziektheater voor kinderen en hun (groot)ouders, en voor al wie van muziek houdt. Met deze app wil Pantalone generaties uitnodigen om met elkaar te praten over hun kindertijd.

Ken jij iemand met wie je de film wil bekijken?

 

de app

Je kan de app vanaf 21 december downloaden op je tablet of smartphone via de App Store en Google Play onder de naam ‘Pantalone’. Of via de website www.pantalone.be. Zo kan je in alle rust, en in gezelschap van familie of vrienden, de hele film of fragmenten bekijken en beluisteren.

 

een set postkaartjes

Naar aanleiding van de lancering van Gelukkig Genoeg ontwierpen Simon en Petra Casier/Fieuws een set van 8+1 unieke postkaarten. De stills uit de muziekfilm nodigen uit om de film te ontdekken. Op één van de kaartjes wordt Gelukkig Genoeg toegelicht.

Je kan de kaartjes tegen kostprijs aanschaffen: 1 euro per set + 2 euro verzendingskosten. Interesse? Schrijf een e-mail naar gelukkiggenoeg@pantalone.be met je naam, adres en aantal gewenste pakjes (3 of meer).

credits

een project van en met: Jan Vermeulen, Liesbet Vereertbrugghen, Filip Bral, Axel Jacobs en Jan Boonproductie: Pantalone vzw, i.s.m. erfgoedmuseum het Huis van Alijn

realisatie dank zij de steun van het Balsemboom-fonds en de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse overheid

logo Vlaanderen