Centrale gast: Piet Van Dycke

Over Piet

Piet Van Dycke (°1996, Tienen) studeerde in 2018 af als choreograaf aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij is een veelzijdige dans- en circusartiest, performer, coach en docent bij verschillende gezelschappen. Kenmerkend voor zijn werk is de samensmelting van dans en circus.

De zoektocht naar de limieten van evenwicht, zwaartekracht, balans, tijd en uithoudingsvermogen creëert voor mij een unieke dans. Het interessante aan circus vind ik het risico: wat als het mislukt? Het wordt pas interessant als de jongleerbal valt. Ik vind het belangrijk om tot dat nulpunt te komen, om te beseffen dat we allemaal ‘maar’ mensen zijn.”

Met Piet Van Dycke krijgt dans tijdens deze editie van Plein de Cirque meer ruimte. Circumstances, het circusen dansgezelschap onder zijn leiding, presenteert in de Schouwburg de voorstelling ‘Glorious Bodies’. Een dag later krijg je ‘Beyond the Edge’. Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse cultuurcentra.

Voorts tipt Van Dycke het Franse gezelschap Compagnie Dyptik uit met ‘Mirage, Un Jour de Fête’. THERE THERE company brengt een work in progress van ‘Hugs & Handshakes’.