WinterWarm

Over het festival

De bossen van de Hoge Rielen zijn van 1 tot en met 4 februari 2023 voor de zesde keer het decor van WinterWarm. Dompel je onder in de magische sfeer van dit vierdaags winterfestival met lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving.

Winterbar

Het Theater toveren we opnieuw om tot Winterbar en is het kloppend hart van ons festival. Je geniet er van een gezellige sfeer, vuur, muziek, ons eigen WinterWarmbier en andere lekkere drankjes en hapjes.

Wandeling: UIT HET DONKER IV

Voor UIT HET DONKER kiezen we voor een nieuw en nog avontuurlijker parcours. Wandel in de donkere bossen en ontdek zes fantastische licht- en geluidsinstallaties.

 

Skate & Rave

Vrijdag 3 februari wordt een feest voor de jeugd. Kom vrij skaten in de skateloods van de Hoge Rielen op de beats van dj’s. Of show je skills op de ramp buiten tijdens een kleine contest. En waar kan je beter dansen dan op onze BosRave in samenwerking met Booty Rave?


Land Art creatie voor kinderen en andere bouwers

Tijdens WinterWarm bouwen we samen met kunstenaar Jesse Cremers elke avond aan een Land Art creatie met de materialen die we vinden in het bos. Kom tijdens UIT HET DONKER mee bouwen aan Café Halfweg.


Circus & Muziek

Ook dit jaar bouwen we een circustent waar je een fantastische acrobatievoorstelling kan zien. Bezoek één van de drie muziekparcours of koop een ticket voor de silent disco op zaterdag. Bestel vóór 25 december je tickets om te kunnen profiteren van onze vroegevogelkorting! 

 

Praktische info


bereikbaarheid
Waar moet ik zijn?

adres: de Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
meer info


fiets
met de fiets / te voet

Woon je in de buurt? Kom dan zeker met je fiets of te voet. Dit is de meest eenvoudige manier om de Hoge Rielen te bereiken. Volg de pijlen naar WinterWarm. Aan de Winterbar is een grote fietsenstalling voorzien.


auto
met de auto

Check vooraf de pagina bereikbaarheid om de parkeermogelijkheden te bekijken. Het aantal parkeerplaatsen vlakbij de Hoge Rielen is beperkt. Volg de pijlen naar parking WinterWarm.

op tijd
vertrek zeker op tijd

Vanaf de parking wandel je telkens nog 10 tot 30 minuten naar de locatie vande voorstelling of de Winterbar. De voorstellingen starten stipt.

 

schoenen
kleding

Niet elke locatie is verwarmd. Je draagt best warme kleren en aangepast schoeisel.

 

rolstoel
toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel

De meeste paden op het domein van de Hoge Rielen zijn verhard.

  • Kom je met een rolstoel naar de voorstelling, reserveer dan telefonisch je tickets op het nummer 014 41 69 91.
  • Kom je met een rolstoel naar UIT HET DONKER, dan is er dit jaar helaas geen alternatieve route mogelijk voor rolstoelgebruikers. Het parcours leidt veelal over niet-verharde boswegen met wortels en heuveltjes.

 

opgelet
goed om te weten

  • Roken is enkel toegestaan op de hiervoor voorziene plaatsen.
  • Honden zijn niet toegelaten op het domein van de Hoge Rielen.

 

drinken
drinken / eten

In de Winterbar kan je koude en warme dranken bestellen. Buiten aan de bar vind je foodtrucks van woensdag tot en met zaterdag. Je kan je tijdens de wandeling UIT HET DONKER in Café Halfweg opwarmen en iets eten. Proef ook ons vers gebrouwen WinterWarmbier!

  • Winterbar in het Theater: wo tot za: van 17 tot 01 uur
  • Café Halfweg: wo tot za: van 18 tot 22 uur

 

overnachten
overnachten

Tijdens het festival kan je overnachten in het bijzonder mooie Hostel Wadi. Voor een nacht betaal je 75 euro per kamer voor vier personen, inclusief ontbijt. Je kan hier reserveren.

 

tickets
tickets

vooraf - vroegevogelkorting t.e.m. 24 december

Je kan tickets reserveren via www.warande.be, aan de ticketbalie van de Warande of telefonisch op het nummer 014 41 69 91. Een aantal activiteiten zijn gratis en zonder tickets.

de dag zelf

Voor tickets van niet-uitverkochte voorstellingen kan je terecht aan de ticketbalie in de Winterbar vanaf 1 uur voor het begin van een voorstelling.

 

 

een organisatie van

Deze editie van WinterWarm is een samenwerking van jeugdverblijfsdomein de Hoge Rielen, de gemeente Kasterlee, cc de Werft Geel, cc ‘t Schaliken Herentals en cultuurhuis de Warande Turnhout.

logo Warande
logo provincielogo Hoge Rielenlogo kasterlee logo schaliken