Jonas Vermeulen / Het Laatste Bedrijf - repetitiefoto Walden
Greet Van Opstal

Walden

Jonas Vermeulen / Het Laatste Bedrijf
  • wo 18 okt 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend
Jonas Vermeulen brengt een tirade die flirt met de muzikaliteit van Slam Poetry.

Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Henry David Thoreau schrijft Jonas Vermeulen met ‘Walden’ een nieuwe tekst voor een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent. Zowel zijn linker- als rechterbuur vormen, volgens hem, de bron van de ondergang van de wereld. Hij ziet hen zich dag in dag uit inspannen om oplossingen te vinden voor hun problemen, om het zich nog comfortabeler te maken of om zich te amuseren, maar hij stelt zich vragen bij hun bedrijvigheid. Na zich jarenlang te hebben gedragen, spuwt hij zijn gal en vraagt hij zich af wat wijzer is: de confrontatie aangaan of zich terugtrekken?

‘Walden’ is een solovoorstelling gespeeld en op rijm geschreven door Jonas Vermeulen. Een grillige monoloog die uitmondt in een beeldende performance die de rust brengt die onze omgeving ons kan bieden.

Ik ben er in mijn binnenste van overtuigd dat het meeste wat mijn buren goed noemen slecht is, en als ik ergens spijt van heb, is dat waarschijnlijk mijn goede gedrag. Van wat voor duivel was ik bezeten dat ik me zo goed gedroeg?” (Uit ‘Walden’, Henry David Thoreau)

 

Warande informatief

Kom meer te weten over de theatervoorstelling in deze Warande Informatief.

credits

concept, tekst, spel & muziek: Jonas Vermeulen
coach: Johan Petit
vormgeving: Charlotte Bouckaert
lichtontwerp/techniek: Tim Oelbrandt
productie: Het Laatste Bedrijf
uitvoerend producent: Karen Feys
productieleiding: Lara Vromman

Met dank aan: CC De Spil Roeselare, De Studio, De Grote Post, De Warande

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

logo Vlaanderen