Tom Dewispelaere (Olympique Dramatique) | Toneelhuis - ALLE SCHONE DINGEN
Tom Dewispelaere

ALLE SCHONE DINGEN

Tom Dewispelaere (Olympique Dramatique) | Toneelhuis
Een hartverwarmend verhaal in tijden van zielennood.

‘ALLE SCHONE DINGEN’ is het verhaal van een jongen die, om zijn depressieve en suïcidale moeder opnieuw hoop te geven, aan een lijst begint met alle schone dingen die de moeite waard zijn om het leven te leven. Elke dag legt hij een briefje onder haar hoofdkussen met daarop een schoon ding geschreven.

1. Dame blanche
2. Kungfufilms
3. Laat opblijven en dat je dan tv mag kijken
4. De kleur geel

Ondanks het zware thema is ‘ALLE SCHONE DINGEN’ in de eerste plaats een geestige, ontroerende en troostrijke vertelling, in een intieme setting. Een toneelspeler, een paar attributen en een paar heerlijke jazznummers - verder niets.

De solo ‘Every Brilliant Thing’ van de Britse theaterauteur Duncan Macmillan veroverde de voorbije jaren de harten van toeschouwers en critici wereldwijd. Tom Dewispelaere kruipt in de huid van de verteller, en gaat samen met het publiek op zoek naar wat het leven de moeite waard maakt.

In reeks Stadstheaters

Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

 

programmablad

Nog meer weten over de voorstelling? Lees hier het programmablad.

 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan anoniem terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Poëzie vindt Dewispelaere in zijn aanspreking van het publiek. Hun interventies zijn dan wel half gescript, ze leveren ontwapenende momenten op(). De aarzeling of overgave in zulke scènes tilt ook de toeschouwers uit de anonimiteit. Dan zijn de schone dingen op hun schoonst: als ze belichaamd worden. ***

De Standaard, Gilles Michiels

Culture Club zomer 26/8 - live vanop gistfestival - Acteur Tom Dewispelaere over nieuwe voorstelling 'Alle schone dingen': "Ik voelde veel troost en hoop in dit verhaal"

De Standaard weekblad 2/9 - Tom Dewispelaere na de crash: "Op elke eerste repetitie denk ik: ik bak er niks van"

Espresso 5/9 - luisterfragment

 

 

taalicoon 2

credits

tekst: Duncan Macmillan, met extra materiaal van Jonny Donahoe
vertaling: Sanne Parlevliet
spel: Tom Dewispelaere
coach: Katelijne Damen
lichtontwerp: Frank Hardy
beeld: Tom Dewispelaere
productie: Toneelhuis | Olympique Dramatique

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter