Grensgeval i.s.m. Aifoon - KORROL
Michiel Devijver

KORROL (4+)

Grensgeval i.s.m. Aifoon
Bonte Zondag
Bruisend circus-geluidstheater waar het publiek bovenop zit. Met drummende blokken, een versteende acrobaat en dansend beton.

In ‘KORROL’ componeert een acrobatische architect met kilo’s beton de ruimte. Jonas bouwt torens, de torens veranderen in een stad, een verlaten vlakte, een mens. Maar steeds als hij de laatste steen probeert te leggen, blijkt zijn werk onaf. Jonas balanceert vervaarlijk op wankele torens, springt op zijn handen van steen naar steen. Maar wat hij ook probeert: alles blijft stijf en stil. Tot hij loodzware betonnen schoenen aantrekt en draaiend een klein ballet orkestreert. In een duet met een massieve bal scheert hij rakelings langs zijn publiek. Wanneer Jonas zijn betonnen hoofd in de handen van het publiek legt, wordt dat mededrager van zijn creatie. In een wereld van reizend en voelbaar geluid verbouwen ze samen de wereld.

Na de succesvolle voorstellingen ‘Plock!’ en ‘murmur’ maakt Grensgeval ‘KORROL’, een nieuwe circusperformance als sluitstuk van het drieluik over kunst en creëren.

Bonte Zondag

Tijdens een Bonte Zondag kan je kiezen uit één of twee voorstellingen en een gratis workshop. Dit seizoen op volgende zondagen: 19 november 2023, 10 december 2023, 21 januari 2024, 25 februari 2024 en 10 maart 2024! Ontdek hier het programma.

credits

concept en regie: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens
spel: Jonas Bolliger
decor: Architect Lode De Smet Van Damme
geluidsconcept: Stijn Dickel (aifoon vzw)
met steun van De Vlaamse overheid, Miramiro, Aifoon vzw, Perplx, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, C-Takt, CirqEvolution, De Grote Post en Perpodium
foto: Michiel Devijver

www.grensgeval.eu