Side-Show - Permit, oh permit my soul to rebel (8+)
Quintijn Ketels

Permit, oh permit my soul to rebel (8+)

Side-Show
s t i l

Werkelijkheid en gedroomde projecties vermengen zich met elkaar tot een relaxed performance* waarin circus, beeld en dans elkaar vinden.

‘Permit, oh permit my soul to rebel’ zet circus in als collectieve droommachine. Op scène vormen honderden kussens een cirkel waarin het publiek plaats kan nemen. Op, onder of in de kussens dromen we in verschillende nummers over de (on-) mogelijkheid der dingen.

Hoe maak je circus en theater voor mensen die vele obstakels ondervinden om er toegang toe te vinden? Wat betekenen circus en spektakel zonder verrassing? Door middel van een spel tussen aankondiging en uitvoering, gaat ‘Permit, oh permit my soul to rebel’ op zoek naar het spectaculaire in het alledaagse en het alledaagse in het spectaculaire.

Deze poëtische circustheatervoorstelling gaat op zoek naar inclusie in de culturele sector en creëert een tijdelijke schuilplaats voor ontspannen rebellie.


*relaxed performance

Een relaxed performance is vanaf het begin gecreëerd met als doel toegankelijk te zijn voor bezoekers die een meer ontspannen omgeving nodig hebben om naar het theater of circus te gaan. De codes van het theater, zoals de norm om stil te blijven zitten en niet verbaal of fysiek te reageren op wat er zich afspeelt, worden in een relaxed performance aangepast. De voorstelling vermijdt ook sterke en plotse prikkels zoals stroboscopen en luide geluiden. Je kan van nabij of veraf kijken en de deuren van de zaal blijven steeds open. Het publiek kan en mag ook vrij bewegen.

Lees vooraf het storyboard

In het storyboard vind je hoe je in de Kuub van de Warande kan geraken, wat je kan verwachten tijdens de voorstelling en wie er allemaal te zien is op en naast de scène:

 

Wat kan en mag er allemaal tijdens de voorstelling?

  • Tijdens de voorstelling mag je de zaal op elk moment verlaten en weer terugkomen wanneer je dit wil.
  • Je mag je verplaatsen doorheen de ruimte.
  • Je kan ook praten met de mensen met wie je bent gekomen.
  • Als je voelt dat je wil reageren op wat er allemaal gebeurt, kan dit op een manier die bij jou past. Je kan steeds iedereen van het Side-Show team aanspreken als je bepaalde vragen of noden hebt.
  • Je mag de kussens aanraken.
  • Je kan en mag doen wat je nodig hebt om je goed te voelen. 

s t i l

Met s t i l organiseren we in de maand februari voorstellingen, installaties, workshops en lezingen met een focus op stilte, rust, geestelijke gezondheid, evenwicht… Omdat stilte essentieel is, noodzakelijk in een overvolle wereld. meer info

credits

concept en regie: Aline Breucker en Quintijn Ketels
performers: Camille Paycha, Gianna Sutterlet, Philippe Droz, Elsa Bouchez, Patrick Pun, Ruben Mardulier, Majo Cázares
scènografie en kostuums: Aline Breucker
muziek: Maxime Steiner
dramaturgie: Vincent Focquet
choreografisch advies: German Jauregui
coproductie: Kunstencentrum VIERNULVIER, CIRKLABO/30CC, Circuswerkplaats Dommelhof, Miramiro partners: GC De Kriekelaar, Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg, De Grote Post, Théâtre Marni, Wolubilis, La Bellone, CENTQUATRE-PARIS, laGeste Taks Shelter financiering: uFund nv
met de steun van de Tax Shelter van Belgische Federale Overheid en de Vlaamse overheid
fotografie: Jan Castermans

 

www.side-show.be