portret van  Valentijn Dhaenens - voorstelling 'BigMouth'
Marcel Lennartz

BigMouth

SKaGeN en Valentijn Dhaenens
  • di 5 dec 23
    20.15 - 21.40
    gratis inleiding om 19.30 uur in de Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

'BigMouth' vervangt ‘Schaambot’. Wegens ziekte van één van de spelers kan SKaGeN haar nieuwste voorstelling ‘Schaambot’ niet langer laten touren.

BigMouth

Voor de allerlaatste keer herneemt Valentijn Dhaenens ‘BigMouth’: een unieke kans, want deze legendarische voorstelling uit 2011 blijkt relevanter dan ooit. SKaGeNs ‘BigMouth’ bespeelt de massa met behulp van historische toespraken van wereldleiders, die aanstuurden op oorlog.

Valentijn Dhaenens brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede… Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet.

Deze successolo van Valentijn Dhaenens is een technisch hoogstandje en speelde honderden malen, in 22 landen wereldwijd: van Helsinki tot New York, van Mumbai tot Hong Kong. 

"Enthralling roller-coaster through history and its (in) humanity by one-man powerhouse Valentijn Dhaenens" ***** (The List Magazine UK)

"Brilliant ... a fascinating experience" **** (Lyn Gardner, Guardian UK)

"SKaGeN-acteur Valentijn Dhaenens imponeert met ‘De Grote Mond’ / verbijsterend actueel" **** (Liv Laveine, Knack)


inleiding

Bij deze voorstelling is er een gratis inleiding van 19.30 tot 20 uur in de Tuinzaal (+1). Neem de lift of trap naast café Barzoen.


programmablad

Nog meer weten over de voorstelling? Lees hier het programmablad met een fragment uit een artikel in Exeunt Magazine (Edinburgh Fringe 2012) door Lois Jeary. 

 

Vijf microfoons, één stem en zijn talent. Meer heeft acteur Valentijn Dhaenens niet nodig om van 'BigMouth' een origineel en vooral overtuigend stuk theater te maken. *****

De Volkskrant

in het Engels

Gespeeld in de internationale versie, hoofdzakelijk Engels, met ondertitels in Frans en Nederlands.

taalicoon 4

credits

concept en spel: Valentijn Dhaenens
licht en geluidsontwerp: Jeroen Wuyts
boventiteling: Tineke De Meyer
kostuumontwerp: Barbara De Laere
zakelijke leiding: Korneel Hamers

productie: SKaGeN, Theatre Royal Plymouth & Richard Jordan Productions, STUK Leuven, De Tijd en De Studio
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

logo Vlaanderen

 

www.skagen.be