Isabelle Beernaert
Daniel Philippe Borst

Particles of God

TE GAST: Isabelle Beernaert
  • zo 12 nov 23
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

'Particles of God' mikt hoog. Buitenaards hoog. Naar het universum meer bepaald.

Prachtige kostuums. Livemuziek. Een choreografie die de emoties van het publiek meeneemt op een indringende reis. Isabelle Beernaert staat ook garant voor muzikale diversiteit, op het ritme van de voorstelling.

Werk van Max Richter, Philip Glass, e.a. smelten samen tot een kloppend geheel. En er is nog meer! Als rode draad is er de livemuziek van componist en meesterviolist Peter Bogaert. 

over Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert is een Vlaamse choreografe, regisseur en scenograaf van danstheaterproducties. Ieder jaar opnieuw creëert ze een avondvullende danstheaterproductie met een authentiek verhaal dat het publiek aanspreekt en raakt.

Door de combinatie van haar klassieke opleiding en haar ervaringen op theater-, mode-en media-terrein spreekt ze een breed doelpubliek aan: niet enkel de kunstliefhebbers, maar ook de gewone mens die op zoek is naar een avond kunst, cultuur of een authentiek verhaal met emotie. Deze brugfunctie zet ze steeds voort in haar creaties. Ze experimenteert niet overdadig en beoogt een balans tussen abstract en niet-abstract: Ze gelooft dat er voldoende materiaal is dicht bij de mens. Ze bewandelt de middenweg tussen de structuur van oude balletverhalen en de vele korte, moderne choreografieën.

credits

choreografie & regie: Isabelle Beernaert
lichtontwerp: Mike Den Ottolander & Isabelle Beernaert
dansers: Isabelle Beernaert The Company
live muziek: Peter Bogaert
kostuums : Cortana
producent: Dancers On Stage

www.isabellebeernaert.com