Isabelle Beernaert
Kim Vos

La Dame en Noir

TE GAST: Isabelle Beernaert
  • zo 3 mrt 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Isabelle ontdekte dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij ten tonele verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels.

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Zwart is de kleur van de rust, stilte en de duisternis die nodig zijn om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter. Zwart is zwanger van licht.

over Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert is een Vlaamse choreografe, regisseur en scenograaf van danstheaterproducties. Ieder jaar opnieuw creëert ze een avondvullende danstheaterproductie met een authentiek verhaal dat het publiek aanspreekt en raakt.

Door de combinatie van haar klassieke opleiding en haar ervaringen op theater-, mode-en media-terrein spreekt ze een breed doelpubliek aan: niet enkel de kunstliefhebbers, maar ook de gewone mens die op zoek is naar een avond kunst, cultuur of een authentiek verhaal met emotie. Deze brugfunctie zet ze steeds voort in haar creaties. Ze experimenteert niet overdadig en beoogt een balans tussen abstract en niet-abstract: Ze gelooft dat er voldoende materiaal is dicht bij de mens. Ze bewandelt de middenweg tussen de structuur van oude balletverhalen en de vele korte, moderne choreografieën.

credits

choreografie & regie: Isabelle Beernaert
lichtontwerp: Mike Den Ottolander & Isabelle Beernaert
dansers: Isabelle Beernaert The Company
live muziek: Peter Bogaert
kostuums : Cortana
producent: Dancers On Stage

www.isabellebeernaert.com