Leo Pleysier en Veerle de Vos

Overlezen
  • zo 10 dec 23
    10.30 - 12.00
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal

Sommige mensen leggen elke dag een boek tussen de boterham zoals anderen een schijfje kaas of salami. Dat soort mensen vind je in het panel van Overlezen, het boekenprogramma van de Warande dat ondertussen al zijn vijftiende verjaardag viert. 

Overlezen gaat in gesprek met Leo Pleysier, die weer een nieuwe miniatuur aan zijn oeuvre toevoegt. In Klokgelui schetst de auteur op zijn vertrouwde manier een dorpsgemeenschap waar men elkaar scherp in het oog houdt, maar toch mist welke miserie zich in de buurt voltrekt. 

De radionieuwsdienst van de VRT stuurt Veerle de Vos naar Overlezen. Zij schreef recent een boek over de eerste Vlamingen die naar China trokken, in de 17de eeuw al! Had Leo Pleysier overigens geen tante nonneke in China? Wij voelen een boeiend gesprek opborrelen. 

Verder overladen panelleden Jos Geysels en Karl van den Broeck je met verrassende leestips, er is een boekentombola en singer-songwriter Sem Linder tekent voor de muziek. Aan Johny Geerinckx om alles in goede banen te leiden. 

 

In reeks Overlezen

Koop deze editie van Overlezen in een voordelige reeks.
meer info