De Gaza Monologen

KAAIMAN en de Warande

Wereldwijde lezing van De Gaza Monologen
  • wo 29 nov 23
    19.00 - 19.50
    doorlopend
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal

Dagelijks worden we in de actualiteit geconfronteerd met beelden en cijfers uit conflictgebieden. Als cultuurhuis willen we actief een boodschap van vrede en hoop uitdragen. Een boodschap die pro mensen- en kinderrechten is. Daarom geven we de komende periode ruimte aan initiatieven die deze boodschap mee uitdragen. Starten doen we met 'De Gaza Monologen'.

De Gaza Monologen

Op woensdag 29 november geven de KAAIMAN vzw en de Warande gehoor aan de oproep van het Palestijnse Ashtar Theatre om wereldwijd 'De Gaza Monologen' voor te lezen. Deze theatertekst werd in 2010 gepubliceerd door het Ashtar Theatre en bevat 31 getuigenissen van kinderen en jongeren die de oorlog in Gaza in 2008 en 2009 meemaakten. Zij vertellen in korte monologen over wat hen tijdens die weken overkwam en geven zo een stem aan kinderen en jongeren in conflictgebieden.

De oproep is open: alle monologen zijn te downloaden via de website van het Ashtar Theatre in verschillende talen. Lees hier de Nederlandse versie.

 

Praktisch

Tussen 19 en 19.50 uur worden in de Tuinzaal de teksten voorgelezen door de theatermakers van KAAIMAN.
Je kan vrij binnen en buiten lopen om in een serene setting naar één of meerdere teksten te luisteren.  

De Warande is een open en toegankelijk huis waarbij veiligheid voor verschillende stemmen centraal staat. Grensoverschrijdend gedrag (ook verbaal) wordt niet geaccepteerd.  

 

International Day of Solidarity

De lezing van de monologen vindt in heel Brussel en Vlaanderen plaats in verschillende cultuurinstellingen. Een overzicht vind je hier.