Joris Van de Moortel: opening expo 'FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER'
Tijs Vervecken

Joris Van de Moortel

Ontmoet een gids
expo FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER

Elke eerste zondag van de maand wandelt Warandegids An rond in de Expozalen op zoek naar jou!

An luistert naar jouw verhaal over de kunst die jullie omringt. Sta samen stil en kijk. Heb je nood aan een extra woordje uitleg? Ga in dialoog om samen de kern van een kunstwerk te raken.


wanneer

  • zo 4 februari van 14 tot 17 uur
  • zo 3 maart van 14 tot 17 uur
  • zo 7 april van 14 tot 17 uur

 

Over de expo

Bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap, timmerend aan een gelaagd en multidisciplinair oeuvre. Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties, verlicht met een karakteristieke signatuur in neon. Deze roept hij samen met anderen op hun beurt tot leven in muzikale performances met een variëteit aan ingrediënten en sacramenten als was, vuur, rook en glas. Videowerk en stop-motion films bieden hem dan weer de mogelijkheid om al deze facetten te laten samenvloeien in een nieuwe vorm.

‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’ is een eerste episode uit een veelluik waarin de kunstenaar ons uitnodigt. In oktober 2024 opent een volgend deel in het S.M.A.K. in Gent. Deze tentoonstellingscylus wordt een voorstel voor een nieuwe mythologie om niet enkel onze eigen wereld beter te snappen, maar ook die van de kunstenaar. Bereid je alvast voor om de keuken van de Alchemist te betreden.

meer info