Joris Van de Moortel in zijn atelier
Bart Van der Moeren

GEANNULEERD: Atelierbezoek Joris Van de Moortel + rondleiding tentoonstelling Jim Shaw in M HKA
expo FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER
  • za 20 apr 24
    10.30 - 16.00
    op locatie, Vlaanderen
    op locatie in Antwerpen

Zin om op een unieke manier persoonlijk kennis te maken met Joris Van de Moortel?

Op zaterdag 20 april stelt hij zijn atelier open voor het publiek en gaat in gesprek met onze ceremoniemeester Marie. Aansluitend lunchen we in de Blikfabriek in Hoboken. In de namiddag zetten we onze tocht verder met een geleid bezoek aan de tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Jim Shaw in het M HKA Antwerpen.

programma

10.30 uur: atelierbezoek Joris Van de Moortel (2660 Hoboken)
12.30 uur: lunch Cantin (Blikfabriek, Krugerstraat 232 - 2660 Hoboken)
14.30 uur: rondleiding Jim Shaw – M HKA (Leuvenstraat 32 - 2000 Antwerpen)
16 uur: einde

praktisch

35 euro inclusief lunch
eigen vervoer
maximum 20 personen

 

Over de expo ‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’

Bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap, timmerend aan een gelaagd en multidisciplinair oeuvre. Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties, verlicht met een karakteristieke signatuur in neon. Deze roept hij samen met anderen op hun beurt tot leven in muzikale performances met een variëteit aan ingrediënten en sacramenten als was, vuur, rook en glas. Videowerk en stop-motion films bieden hem dan weer de mogelijkheid om al deze facetten te laten samenvloeien in een nieuwe vorm.

‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’ is een eerste episode uit een veelluik waarin de kunstenaar ons uitnodigt. In oktober 2024 opent een volgend deel in het S.M.A.K. in Gent. Deze tentoonstellingscylus wordt een voorstel voor een nieuwe mythologie om niet enkel onze eigen wereld beter te snappen, maar ook die van de kunstenaar. Bereid je alvast voor om de keuken van de Alchemist te betreden.

meer info