Floep Sloep Gloep in expo 'FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER' van Joris Van de Moortel
Joris Van de Moortel

i.s.m. Kunst in Zicht

Workshop: Floep Gloep Sloep (10+)
expo FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER
  • wo 20 mrt 24
    14.00 - 17.00
    de Warande, Turnhout
    Expozaal

Hoe vinden we bewoonbaar land?
Niemand heeft een antwoord op deze vraag.
Niemand? Wie is dan die niemand?

Zin om op woensdagnamiddag 20 maart mee te bouwen aan de 'Floep Gloep Sloep' in Expozaal van de Warande? Samen met kunstenaar Joris Van de Moortel bouw je verder aan de sloep vol muziekinstrumenten die momenteel in zijn tentoonstelling staat.

Je wordt kunstenaar voor één dag en maakt je eigen uitdagende mini-sloep die onderdeel wordt van het kunstwerk! Leuk weetje: deze 'Floep Gloep Sloep' reist later verder naar andere musea in Vlaanderen.

→ Een workshop voor fantasierijke kinderen vanaf 10 jaar die houden van muziek, bouwen en creëren.


praktisch

5 euro
leeftijd: voor kinderen vanaf 10 jaar
max. 15 deelnemers
verzamelen aan ingang Expozaal (-1)


Over de expo

Bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap, timmerend aan een gelaagd en multidisciplinair oeuvre. Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties, verlicht met een karakteristieke signatuur in neon. Deze roept hij samen met anderen op hun beurt tot leven in muzikale performances met een variëteit aan ingrediënten en sacramenten als was, vuur, rook en glas. Videowerk en stop-motion films bieden hem dan weer de mogelijkheid om al deze facetten te laten samenvloeien in een nieuwe vorm.

‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’ is een eerste episode uit een veelluik waarin de kunstenaar ons uitnodigt. In oktober 2024 opent een volgend deel in het S.M.A.K. in Gent. Deze tentoonstellingscylus wordt een voorstel voor een nieuwe mythologie om niet enkel onze eigen wereld beter te snappen, maar ook die van de kunstenaar. Bereid je alvast voor om de keuken van de Alchemist te betreden.

meer info