Kunstendag voor Kinderen

Kom kunst ontdekken op de Kunstendag voor Kinderen: theater, film, muziek, literatuur, beeldende kunst… Of test je eigen creatieve talenten uit in een workshop of een werktafel!

Dit jaar focussen we op Kinderrechten. Op zes locaties in de stad kan je een kinderrecht leren kennen. Onderaan vind je het programma dat zich in de Warande afspeelt. Een overzicht van alle activiteiten in Turnhout vind je hier

programma in de Warande

expo 'OUDE WIJN / NIEUWE ZAKKEN' (3+)

10 - 17 uur
Expozaal
gratis

Heel wat belangrijke Vlaamse kunstenaars maakten in de Warande onvergetelijke tentoonstellingen. Voor 50 jaar Warande nodigen we 25 van hen uit. Zij brengen elk iemand voor de toekomst mee.

expo 'Groeien en Bloeien' (AL)

10 - 17 uur
in de Warande
gratis

Welke omstandigheden moeten ervoor zorgen dat alle kinderen kunnen groeien en bloeien?” Turnhoutse kinderen maakten een bos van takken met hun antwoorden. Je vindt ze op verschillende plekken terug.

 

Gekke Fietsen (5+)

10 - 12.30 uur // 13.30 - 16 uur
foyer Schouwburg
gratis

Fietsen kan een echte kunst zijn. Hoe rijd je als je fiets achteruit trapt? Of als de twee pedalen tegelijk omhoog gaan? Fietsen met hobbelwielen, bewegend zadel… kom het allemaal uitproberen.

 

workshop 'Stuk Geluk' - STORMOPKOMST (AL)

10 - 12 uur // 13 - 16 uur
Centrale Hal
gratis

Schuif aan en laat je fantasie de vrije loop. Op de Kunstendag voor Kinderen plaatst STORMOPKOMST een leuke werktafel in de inkomhal van de Warande.

 

workshop 'Wees niet blind voor het kind' - Kinderrechtenkamer (AL)

11 - 17 uur
Centrale Hal
gratis

Wat mag zeker niet vergeten worden om alle kinderen te laten groeien en bloeien? Teken of schrijf het op een sticker voor de Kinderrechten wall. Wij bezorgen het aan de burgemeester.

 

voorstelling + workshop De Grote Zwarte Vogel (6+)

11 - 13 uur // 14 - 16 uur
Tuinzaal
12 euro / 9 euro voor -26 jaar
 

Ga je mee op zoek naar de grote zwarte vogel? Je verzint nieuwe personages, wonderlijke locaties en plotse wendingen. Na afloop kan je in een beeldend atelier jouw eigen bijzondere wezen maken.

meer info en reserveren
 

workshop 'Voel je goed' (5+)

13 - 16 uur
Witte Gang - aan de Expozaal
gratis

‘Je goed voelen’ is een recht. Maar wat is ‘goed’? Laat je inspireren door de expo Oude wijn/Nieuwe zakken! Krijg je zin om je handen te gebruiken? Kom in actie en creëer je eigen kinderrechtenkunstwerk.

Kinderrommelmarkt (AL)

13 - 16 uur
in en rond de Warande
gratis

Zoek je leuke kinderspullen (geen kledij)? Of verkoop je graag spullen die je niet meer gebruikt? Alle kinderen tot 14 jaar welkom als bezoeker of standhouder. Reserveer je plekje via 0477 60 85 47 voor 14 november. Als verkoper betaal je 1,5 euro per drie meter.

 

workshop 'BROL' - Kunst in Zicht (5 tot 7 jaar)

13.30 tot 15.10 uur
zone Kuub - Terraszaal
12 euro / 8 euro voor -26 jaar


Wanneer wordt iets brol en wanneer wordt brol opnieuw iets? Kom mee ontdekken hoe je spullen en prullaria een nieuw leven kan geven. ‘Brol’ gaat over verzamelen, ordenen en grenzeloze fantasie.
meer info en reserveren

workshop 'Silhouet tekenen' - SASK (6 tot 11 jaar)

14 - 15 uur
Centrale Hal
gratis

Kom je mee silhouetten tekenen bij meester Kristof van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten? Om 16 uur worden jouw tekeningen gebruikt in de slotvoorstelling van de academies, ook in de Warande.


film + workshop 'De warme sjaal van Aamu' - MOOOV (4 tot 8 jaar)

14 - 14.45 uur
zone Kuub - Houten Zaal
gratis

De kleine Aamu is nieuwsgierig. Daarom trekt ze samen met haar vos de wereld in. Op haar pad komt ze de wonderbaarlijkste mensen tegen. Zij maken dat de wereld een warme sjaal wordt voor Aamu.


voorstelling 'Ikke' - Figurentheater Propop  (2 tot 5 jaar)

14.30 - 15.20 uur
Kuub
8 euro / 7 euro voor -26 jaar


Twee buurmeisjes. Elk in hun eigen huisje blauw en rood. Blauw meisje heeft alles graag keurig. Rode meid woont ernaast en houdt van rommel. Maar plots valt er speelgoed van rode meid bij blauw...
meer info en reserveren


voorstelling 'Ik + jij dat is wij' - SAMDW & SASK (6+)

16 - 17 uur
Schouwburg
gratis

Ik + jij, dat is wij! En dat is maar goed ook. Als kind heb jij het recht om te zijn wie je bent. Dat recht vieren we met een feestje op het podium vol muziek, woord, dans en beeld. Kom jij ook?