Festival In Vennen en Velden

za 14 + zo 15 mei
festivalcentrum: Klein Engelandhoeve, Turnhout

over het festival

Het groene noorden van Turnhout is ongetwijfeld de mooiste kant van de binkenstad. Hier vind je het prachtige Turnhouts Vennengebied en kilometers wandel- en natuurplezier. Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt dit uniek gebied het decor van het gloednieuw Festival In Vennen en Velden.

Jonge theatermakers - met extra aandacht voor lokaal en regionaal talent - en een circusartiest spelen op zeven bijzondere locaties tussen de fietsbrug en het Vennengebied. Geniet ook van de lawaaierige vogels tijdens een stiltewandeling, kom met je kinderen naar een speciale verhalenwandeling, en fiets samen met een gids door vennen en velden. 

Omdat je natuur beter beleeft met de fiets of te voet, is Festival In Vennen en Velden een autovrij festival. De Klein Engelandhoeve biedt een ruime parking en de perfecte uitvalsbasis om het jonge talent en de natuur te ontdekken. Naast ons festivalcafé is er een markt met streekproducten en gratis concerten van lokaal talent. 

 lees hier het programmaboekje

 

LET OP: rook- en vuurverbod

Het is momenteel erg droog in onze bossen, natuur- en heidegebieden. Daarom is het brandgevaar hoog. Er geldt een rook- en vuurverbod voor alle bossen, natuur- en heidegebieden, én voor het gebied dat er onmiddellijk aan grenst. Dat betekent: ook in een straal van 30 meter rond natuur- en heidegebieden en bossen mag je niet roken en geen vuur maken.

 


Natuurpunt, de Warande en stad Turnhout brengen in vennen en velden natuurbeleving en fris theater recht uit het hart voor een avontuurlijk publiek. De zomer kan bijna beginnen! 

logo's partners Vennen en Velden